Wetenschappelijk medewerker: uitbouw systeemdenken met het oog op de transitie van voedselsystemen

Het Eigen vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een master diploma in bio-ingenieurswetenschappen, landbouweconomie, sociologie, transitiestudies, economie van natuurlijke hulpbronnen of een ander relevant domein voor het onderzoek naar voedselsystemen voor de werving van
Functie EV: Wetenschappelijk medewerker - uitbouw systeemdenken met het oog op de transitie van voedselsystemen
Vacaturenummer: EV/2020/005/L&M
Entiteit: Eigen Vermogen (EV) - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Afdeling: Landbouw en Maatschappij
Standplaats: Merelbeke
Plaats van tewerkstelling: Burg. Van Gansberghelaan 115 bus 2, 9820 Merelbeke

Doel van de functie

Door een veelheid aan factoren die voedselsystemen maken tot wat ze zijn, kunnen deze systemen bestudeerd worden vanuit verschillende disciplines (zoals bijvoorbeeld antropologie, sociologie, economie en geografie). Interdisciplinair onderzoek kan die verschillende onderzoeksperspectieven combineren via onder meer transitiestudies, duurzaamheidsonderzoek, ecologische economie, nieuwe institutionele economie. Binnen L&M streven we naar een holistische aanpak die verschillende disciplines op een systemische manier integreert. Daarom worden systeemdenken en co-creatieve benaderingen toegepast om de verschillende componenten in ons voedselsysteem en hun onderlinge relaties te beschrijven en te analyseren.

Wat verwachten we?

  • Je hebt een masterdiploma in bio-ingenieurswetenschappen, landbouweconomie, sociologie, transitiestudies, economie van natuurlijke hulpbronnen of een ander relevant domein voor het onderzoek naar voedselsystemen. Ben je in het bezit van een buitenlands diploma dan dien je over een gelijkwaardigheidserkenning te beschikken. Dit kan je aanvragen bij NARIC Vlaanderen.
  • Je hebt minstens 4 jaar ervaring, bij voorkeur in een onderzoeksfunctie of als facilitator van samenwerkingsprocessen.
  • Je hebt ervaring en/of een sterke interesse in systeemdenken en/of co-creatieve tools.
  • Je hebt ervaring en/of een sterke interesse in onderzoek naar voedselsystemen entransitiestudies, duurzaamheidsonderzoek of trans disciplinair onderzoek.
  • Je hebt ervaring en/of een sterk interesse in empirisch wetenschappelijk onderzoekuitvoeren met behulp van verschillende onderzoeksmethoden (kwalitatief en kwantitatief)
  • Je schrijft en spreekt vloeiend Engels.

Hoe solliciteren?

Om te solliciteren mail je een motivatiebrief samen met CV en kopie van diploma (met vermelding van het vacaturenummer) naar Caroline Buystpersoneel@ilvo.vlaanderen.be ten laatste tegen 08 maart 2020.

Geschikt bevonden kandidaten (op basis van CV screening) worden zo snel als mogelijk uitgenodigd voor een interview. Interviews worden voorzien in de week van 16 maart 2020. Gelieve een telefoonnummer waar je overdag te bereiken bent en je e-mailadres te vermelden op je CV.

Meer info nodig?

Inhoudelijk: dr. ir. Fleur Marchand Eenheid Landbouw en Maatschappij, 09 272 23 61, fleur.marchand@ilvo.vlaanderen.be
Arbeidsvoorwaarden: Caroline Buyst, HR-specialist, 09 272 25 12, caroline.buyst@ilvo.vlaanderen.be

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod