Socio-economische medewerker Visserij

Het Eigen vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een bachelor of master diploma voor de werving van
Functie EV: Socio-economische medewerker Visserij
Vacaturenummer: EV/2019/039/Dier1
Entiteit: Eigen Vermogen (EV) - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Afdeling: Dier 1
Standplaats: Oostende
Plaats van tewerkstelling: Ankerstraat 1, 8400 Oostende

Doel van de functie

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die onderzoek zal uitvoeren in het domein van de Visserijsector, Visverwerkende industrie en de Aquacultuur, met de focus op de verzameling van socio-economische gegevens van deze sectoren. Dit onderzoek kadert binnen de taken die ILVO uitvoert voor de Europese Verordening van de gegevens verzameling ter ondersteuning van het gemeenschappelijk Visserijbeleid.
Sinds 2002, voert ILVO de gegevensverzameling uit voor de visserijsector (EU Richtlijn 2017/1004). Binnen dit team valt ook de verzameling, beheer en gebruik van gegevens voor de visserijsector, visverwerkende industrie en de aquacultuur.

Je zal deel uitmaken van een ambitieus en enthousiast team, waar een boeiende functie met gevarieerde contacten op je wachten en waarin de ILVO waarden positief en samenwerken voorop staan.

Je werk bestaat voornamelijk uit volgende taken:

 • Je verzamelt, inventariseert en volgt de economische en sociale gegevensverzameling op voor de visverwerkende industrie, de aquacultuur, de Belgische visserijsector en de recreatieve visserij,
 • Je ondersteunt het inventariseren en het beschrijven van de (socio)-economische situatie van de visverwerkende industrie, de aquacultuur, de Belgische visserijsector en de recreatieve visserij,
 • Je maakt enquêtes op en schrijft mededelingen.
 • Je ondersteunt en verzorgt de upstream (overheid, nationale en regionale beleidsverantwoordelijken) en downstream (visserijsector, brede publiek) communicatie van de bevindingen van advies-en expertencolleges en van de bevindingen van
 • onderzoek, bijvoorbeeld via vulgariserende artikels in de vakpers, rapporten en informatiegesprekken.
 • Je neemt (eventueel) deel aan internationale vergaderingen

Streefdatum werving: 1 oktober 2019

Wat verwachten we?

 • Je bent houder van een bachelor of masterdiploma bij voorkeur in een economische of financiële richting (bv. Master (Toegepaste) Economische Wetenschappen, Bachelor Bedrijfsmanagement, ..). Ben je in het bezit van een buitenlands diploma dan dien je over een gelijkwaardigheidserkenning te beschikken. Dit kan je aanvragen bij NARIC Vlaanderen.
 • MS office heeft geen geheimen voor jou (o.a. Excel, PowerPoint, Access).
 • Je hebt een goede basiskennis inzake boekhoudkunde.
 • Je hebt kennis van de verzameling en interpretatie van socio-economische gegevens.
 • Je hebt een vlotte pen en een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands, Frans en Engels.

Hoe solliciteren?

Om te solliciteren mail je een motivatiebrief samen met CV (met vermelding van het vacaturenummer) naar Bart Sonck, bart.sonck@ilvo.vlaanderen.be en dit ten laatste tegen zaterdag 14 september 2019.

Geschikt bevonden kandidaten (op basis van CV screening) worden uitgenodigd voor een interview op maandag 23 september. Gelieve een telefoonnummer waar je overdag te bereiken bent en je e-mailadres te vermelden op je CV.

Meer info nodig?

Inhoudelijk: Els Torreele, sectiehoofd Visserijbiologie - 059 56 98 33 - els.torreele@ilvo.vlaanderen.be

Arbeidsvoorwaarden: Caroline Buyst, HR-specialist-09 272 25 12- caroline.buyst@ilvo.vlaanderen.be.

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod