Projectmanager Internationale agrarische & digitaliseringsprojecten

Contractuele functie: Projectmanager Internationale agrarische & digitaliseringsprojecten (onderzoek, innovatie en netwerkvorming

Vacaturenummer: EV/2019/047/T&V
Entiteit: Eigen Vermogen van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (EV-ILVO)
Eenheid: Technologie en Voeding
Werkplaats: Burg. Van Gansberghelaan 115, 9820 Merelbeke

Context

ILVO is het Instituut voor Landbouw-, Visserij en voedingsonderzoek. Multidisciplinaire teams voeren wetenschappelijk onderzoek uit en werken aan innovatie, beleidsondersteunend onderzoek en dienstverlening. De groep Agrotechniek werkt aan de ontwikkeling, het testen en de validering van nieuwe technologieën in de landbouw (plant- en veeteelt) en ondersteunt de landbouwsector op vlak van onderwerpen als digitalisering, precisie landbouw en gebruik van informatiestromen.

We werken op nationaal en internationaal niveau. Specifiek voor onze huidige en nieuwe door de EU-gefinancierde projecten, zijn we op zoek naar een Project Manager voor internationale onderzoeks-en netwerkprojecten. Deze functie wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende andere teamleden.

Uw taken

U bent verantwoordelijk voor het volgen en uitvoeren van onderzoeks-, innovatie-en netwerkprojecten met internationale partners. Er wordt vaak van u verwacht dat u tegelijkertijd aan verschillende projecten werkt en van tijd tot tijd wisselt tussen projecten. U moet multi-tasken en een goed uitgebalanceerde agenda houden. U bent de voornaamste verantwoordelijke voor de voortgang van de verschillende werkpakketten en u zal uw eigen taken uitvoeren binnen de projecten. U volgt en voert verschillende operationele aspecten van deze projecten uit en verzekert een vlotte uitvoering ervan: u organiseert o.a. Skype- en andere bijeenkomsten met internationale projectpartners, zorgt voor correcte rapportering over deliverables en mijlpalen, en zorgt dat de verschillende werkpakketten en taken tijdig afgewerkt worden. U volgt ook het werk dat door internationale projectpartners wordt gedaan. U rapporteert aan de senior onderzoekers over de projecten. Daarnaast kan u gevraagd worden om specifieke onderzoekstaken uit te voeren met de steun van uw deskundige collega's, zoals hulp bij het doorzoeken van de nieuwste vooruitgang in een bepaald domein door middel van literatuurstudies, het werken aan oplossingen voor de sector of het organiseren van demonstratie-evenementen. De specifieke taken zullen afhangen van uw vaardigheden en van de behoeften van de groep als geheel.

Wat verwachten wij van u?

 • U bezit ten minste een Master diploma of gelijkwaardig op basis van ervaring
 • U kunt zeer goed Engels spreken en schrijven
 • U neemt verantwoordelijkheid op voor de projecten
 • U kunt een project aandrijven en ervoor zorgen dat mensen samenwerken om de gewenste resultaten te behalen in het vereiste tijdsbestek
 • Je bent een sterke teamspeler. Uw taak vereist samenwerken met verschillende collega's bij ILVO en met internationale partners
 • U ben vertrouwd met de landbouw in de brede zin van het woord
 • (Occasioneel) internationale zakenreizen zijn geen probleem voor u

Uw profiel is het sterkst als u ervaring hebt met:

 • EU-projecten
 • Rapportering voor (onderzoeks-)projecten
 • Project management of communicatiemanagement
 • Onderzoek en literatuurstudies
 • De uitdagingen van de agro-voedingssector in de Europese context
 • Basiskennis Nederlands

Onze ideale kandidaat is...

 • een multitasker die moeiteloos kan schakelen tussen verschillende projecten over verschillende thema's en die van deze flexibiliteit houdt
 • enthousiast, dynamisch, gemotiveerd, sociaal sterk, met sterke communicatievaardigheden
 • in staat om alleen en in een team te werken
 • houdt van leren en is efficiënt
 • zeer goed georganiseerd
 • proactief en oplossingsgericht
 • punctueel en nauwkeurig

Wat bieden wij aan?

Wij bieden u een voltijds (parttime is mogelijk) contract met een competitief salaris op basis van uw diploma. Dit contract is voor 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging als er een goede match is met het team.

Voordelen zijn onder andere: Belgische nationale ziekteverzekering, extra hospitalisatieverzekering, vergoeding voor woon-werkverkeer indien met de fiets of openbaar vervoer, extra salaris in de vorm van maaltijdcheques, 35 vakantiedagen, vakantiegeld en 13de maand.

Relevante ervaring kan in aanmerking worden genomen bij het bepalen van uw ervaringsniveau en salarisschaal.

Meer informatie en hoe solliciteren

Om te solliciteren, stuur een motivatiebrief samen met uw cv naar personeel@ilvo.vlaanderen.be met als onderwerp “EV/2019/047/T&V”.

De sollicitatieperiode zal eindigen wanneer we de juiste kandidaat vinden, dus zorg ervoor dat u meteen antwoordt.

Voor meer informatie contact opnemen met:

Jürgen Vangeyte, Wetenschappelijk Directeur Agrotechniek bij ILVO via T 09 272 27 65 of via e-mail naar jurgen.vangeyte@ilvo.vlaanderen.be.

Op basis van een screening van uw cv kunnen wij u uitnodigen voor een interview. Zet zeker uw telefoonnummer waar we u overdag kunnen bereiken op uw cv.

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod