Post-doc onderzoekspositie: transitie van voedselsystemen als onderwerp, systeemdenken als aanpak

Het Eigen vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een doctoraat in bio-ingenieurswetenschappen voor de werving van een
Functie EV: Post-doc agri food systems
Vacaturenummer: EV/2019/046/L&M
Entiteit: Eigen Vermogen (EV) - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Afdeling: L&M
Standplaats: Merelbeke
Plaats van tewerkstelling: Burg. Van Gansberghelaan 115, bus 2, 9820 Merelbeke

Doel van de functie

Als post-doc onderzoeker kom je terecht in een gemotiveerde onderzoeksteam binnen Landbouw en Maatschappij, op ILVO. Jouw onderzoek zal focussen op de verduurzaming en transitie van voedselsystemen. Daartoe gebruik je methoden die systeemdenken en co-creatie versterken. Je zal werken aan de verdere ontwikkeling van deze onderzoekslijn in een breder kader, samen met het uitvoeren van specifieke onderzoeksprojecten gerelateerd aan innovatieve voedselsystemen en hun transitie. Bovendien versterk je ook de toepassing van systeemdenken en co-creatieve benaderingen zowel binnen ILVO als organisatie alsook in de bredere landbouwonderzoeksgemeenschap. Je zal projectvoorstellen uitschrijven en goedgekeurde (inter)nationale projecten uitvoeren en coördineren. Tenslotte zal je ook de resultaten publiceren in academische tijdschriften, deelnemen aan internationale congressen en jouw onderzoeksnetwerk verder uitbreiden.

Streefdatum werving: zo snel mogelijk, met als voorkeur januari 2020 ten laatste

Wat verwachten we?

 • Je hebt een doctoraat in bio-ingenieurswetenschappen, landbouweconomie, sociologie, transitiestudies, economie van natuurlijke hulpbronnen of een ander relevant domein voor het onderzoek naar voedselsystemen.
 • Je hebt ervaring of een sterke interesse in systeemdenken en/of co-creatieve tools.
 • Je hebt ervaring en/of een sterke interesse in onderzoek naar voedselsystemen entransitiestudies, duurzaamheidsonderzoek of transdisciplinair onderzoek.
 • Je kan innovatief empirisch wetenschappelijk onderzoek uitvoeren met behulp vanverschillende onderzoeksmethoden (kwalitatief en kwantitatief) binnen een mixed-method kader.
 • Je hebt een significante lijst van wetenschappelijke publicaties.
 • Je bent bereid om naar het buitenland te reizen voor veldonderzoek, vergaderingen,workshops of conferenties.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden om bijvoorbeeld groepsdiscussies te leiden.
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden om bijvoorbeeld workshops of focusgroepen te organiseren.
 • Je bent een teamspeler, maar kan ook goed zelfstandig werken.
 • Je schrijft en spreekt vloeiend Engels.
 • Bij voorkeur spreek je vloeiend Nederlands. Indien niet, begrijp je Nederlands of ben je bereid de taal binnen een korte tijdsspanne aan te leren.

Hoe solliciteren?

Stuur om te solliciteren een motivatiebrief, wetenschappelijk CV en een kopie van je diploma en PhD getuigschrift per e-mail naar personeel@ilvo.vlaanderen.be.
Deadline: zondag 1 december 2019
De eerste selectie is gebaseerd op de motivatiebrief en het CV. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de eerste helft van december 2019..

Meer info nodig?

Inhoudelijk: Dr. ir. Fleur Marchandfleur.marchand@ilvo.vlaanderen.be
Arbeidsvoorwaarden: Caroline Buyst, HR-specialist - 09 272 25 12 - caroline.buyst@ilvo.vlaanderen.be

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod