Videozone 'Voeding'

Voedingstechnische begeleiding en advies voor Vlaamse HOEVEVERWERKERS gesubsidieerd

hoeveverwerkers

Eind maart lanceerde Minister Joke Schauvliege een nieuwe subsidie, de “KRATOS innovatiesteun voor hoeveverwerking”, met gratis advies t.w.v. 1.500 euro. Deze begeleiding wordt geboden door ILVO, die met haar Food Pilot alles in huis heeft voor hulp bij receptuurontwikkeling, procesverbetering, probleemoplossing, etikettering enzovoort. De reportage wordt uitgezonden op PlattelandsTV, in de rubriek Boerenstebuiten 1.

April 2017

Drogen van aardbeipuree met Dry-On-Water® en verwerking in roomijs

Het Dry-On-Water® toestel is beschikbaar voor piloottesten in de Food Pilot. Recent werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de firma Spiessens Machinebouw voor bouw en commercialisatie van het toestel op industriële schaal.


Oktober 2016Smaaklabo Food Pilot

Sensorische test

Reportage NJAM TV


April 2015


Spiraalfilterpers

De spiraalfilterpers lijkt ons een veelbelovende technologie waarmee we kunnen inspelen op de trend naar natuurlijke gezondheidsbevorderende voedingsproducten.
Februari 2014Kaasbereiding

Artisanale kaasbereiding


Januari 2014
Food Pilot - van idee tot product

Maak in dit filmpje in een notendop kennis met onze voedingsexperten en bezoek in vogelvlucht de productiehallen en labo's van de Food Pilot. Misschien kan onze pilootfabriek wel iets betekenen voor jouw bedrijf? Nieuwe recepten, producten en processen ontwikkelen? Technologie voor bakken, drogen, steriliseren? Werken met producten als vlees, vis, zuivel, groenten, fruit? Dat en nog veel meer is bij ons mogelijk.

November 2013

Paardenmelk

Voedingsmiddelen drogen en verpoederen zorgt voor langere houdbaarheid, en dus minder verspilling en behoud van waardevolle voedingsstoffen. Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) verpoedert paardenmelk. Zo krijgt het meer toepassingsmogelijkheden.Oktober 2012


Roomijs met minder suiker en verzadigd vet

In de ILVO Food Pilot worden ondermeer veelbelovende nieuwe ingrediënten voor roomijs uitgetest: Stevia als laagcalorische natuurlijke en intensieve zoetstof, en onverzadigde vetten die de verzadigde vervangen. Het komt erop aan om het zuivelprodukt zoveel mogelijk te laten lijken op gewoon ijs.


Oktober 2012


Zoutreductie in kookworst

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) gaat op zoek naar de minimale hoeveelheid natrium in kookworst zonder verlies van smaak, kleur en textuur. Er wordt geëxperimenteerd met kookworst met verschillende zoutgehaltes. Telkens bekijkt men of de worst nog houdbaar, lekker en visueel aantrekkelijk blijft.


Oktober 2012