Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf oktober 2020

Aan de slag in de Food Pilot – 35 inspirerende bedrijfsrealisaties

Sinds 2011 kunnen voedingsbedrijven in de Food Pilot terecht voor onderzoek en begeleiding voor het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten of verbeteren van hun processen. Deze proeffabriek met labo’s en voedingsexperten, van ILVO en Flanders’ FOOD, wordt op heden erg druk bezocht. Daarvan getuigt de brochure met 35 bedrijfsrealisaties.

Nieuwsgolf oktober 2020

Energiebesparing bij serreteelt paprika via nieuw schermsysteem

Met nieuwe dag- en nachtschermen kon dit teeltseizoen 63% energie worden bespaard bij de teelt van paprika, dat melden onderzoekers van ILVO en het Proefcentrum Hoogstraten. Zij ontwikkelen/passen klimaat-neutrale technieken toe in de serreteelt binnen het Vlaams-Nederlandse project GLITCH.

Nieuwsgolf oktober 2020

Vruchtvliegen in buitenlandse vruchten: snelle detectie bij grenscontrole

Een snelle identificatiemethode voor de Middellandse Zee-vlieg, dat is het doel van project TEPHRIFAST. De ontwikkeling van die methode moet helpen om de verspreiding via met vruchten meeliftende exotische insectensoorten in te dijken.


Nieuwsgolf oktober 2020

Agroforestry in Vlaanderen: haalbare financierings- en verdienmodellen

Het verhogen van de toepasbaarheid van agroforestry als systeem binnen de Vlaamse landbouwsector, dat is het doel van VLAIO-project AGROFORESTRY 2025. Er wordt gezocht naar ontwikkelingspaden voor agroforestry in het economische en institutionele landschap, en dus naar haalbare financierings- en verdienmodellen.

Nieuwsgolf oktober 2020

Zeebaarzen met zenders onthullen bewegingspatronen

De zorgwekkende toestand van het Noord-Europese zeebaarsbestand noopt tot een beschermend beleid, maar er is op dit moment nog te weinig kennis over de ecologie van de soort. ILVO, VLIZ en UGent gingen daarom aan de slag met zenders en ontvangers. Analyse van de opgevangen signalen van gezenderde vissen moet het leefgebied en migraties van zeebaars in kaart brengen.

Pagina 1 van 91Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

GA