Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf september 2020

De koe verdwijnt, de lama verschijnt

Recent verscheen een diepgaand artikel in het magazine Trends over de stijgende prijzen van Vlaamse landbouwgronden, een landbouwtrend die bij ILVO-onderzoek steeds meer aandacht krijgt. Anna Verhoeve van ILVO geeft uitgebreid duiding bij het toenemend gebruik van landbouwgrond voor hobbydieren zoals lama’s, pony’s of struisvogels door kapitaalkrachtige kopers die de prijzen van de landbouwgronden snel opdrijven. Lees meer via https://trends.knack.be/economie/magazine/de-koe-verdwijnt-de-lama-verschijnt/article-normal-1633917.html

Nieuwsgolf september 2020

Horti-BlueC Nieuwsbrief 2020: beslissingsmodel voor het verwerken van biomassareststromen ...

... tot bouwstenen voor duurzame teeltsubstraten voor de tuinbouw
Binnen het Europese Horti-BlueC project ontwikkelde ILVO een beslissingsmodel om te komen tot duurzame en circulaire teeltsubstraten. Met dit instrument worden voor meerdere organische afvalstromen de verschillende opties voor verwerking tot CO2 meststof en grondstoffen voor teeltsubstraten voorgesteld. Via dit model is de uit het project bekomen informatie over de reststromen, verwerkingsprocessen en resulterende producten beschikbaar. Meer nieuws over het project en het YouTube kanaal vind je in de tweede nieuwsbrief.


Nieuwsgolf september 2020

De pester van prei. Geïntegreerde beheersing van de preimineervlieg Phytomyza gymnostoma

Een exacte identificatie, monitoring en gedetailleerde kennis over de levenscyclus en bestrijdingsmogelijkheden, dat is het resultaat van 4 jaar onderzoek naar de preimineervlieg. De larven van deze vlieg veroorzaken vraatgangen die de prei onverkoopbaar maken. ILVO, PCG, Inagro en PSKW werkten samen aan de geïntegreerde beheersing.

Nieuwsgolf september 2020

Raywatch moet kennis over roggen vergroten, in functie van beter beheer en uitzondering op de aanlandplicht

Voor een beter beheer van roggen, zowel voor de bestandsraming als in het kader van de aanlandplicht, is er een dringende nood aan (veel) biologische gegevens en overlevingsdata. ILVO-onderzoekers gaan daarom gericht inschepen op commerciële zeereizen, in nauw overleg met vissers én gewapend met nieuwe technologieën.

Nieuwsgolf september 2020

Eiwitten uit reststromen van zeewier en peulvruchten: via bioraffinage naar nieuwe waardeketens voor food en feed

Een duurzame en goedkope oplossing voor het terugwinnen van biofunctionele en technologische eiwitten, dat is het doel van Europees project ALEHOOP, met ILVO als één van de 16 partners. Dit project voorziet een demonstratie op pilootschaal gericht op de extractie van goedkope voedingseiwitten door middel van een duurzaam en goedkoop proces, en dit op basis van reststromen van macroalgen en peulvruchten. De opgezuiverde eiwitten zullen worden gebruikt in de voedings- en diervoedersector.

Pagina 1 van 90Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

GA