Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf oktober 2017

Doelgroepenvoeding in de horeca?

Kennisoverdracht naar horecakeukens over het herformuleren van producten en het aanpassen van producten aan doelgroepen.

Minder suiker, zonder zout of vet, glutenvrij, makkelijk door te slikken, zonder allergenen: het herformuleren van producten en het aanpassen aan doelgroepen is een belangrijke evolutie in de voedingssector. Maar hoe vertaal je dat naar de horeca, met respect voor het culinaire erfgoed? Partners van het INNOCHEF project organiseren kookworkshops over productinnovaties, met het oog op een verdere professionalisering in de keuken.


Nieuwsgolf oktober 2017

Over dieet en darmflora. Europa stimuleert onderzoek naar de invloed van voeding op de darmflora

Onderzoeken hoe voeding kan bijdragen aan gezondheid door beïnvloeding van de darmflora, dat is de doelstelling van het Europese netwerk HDHL-INTIMIC. De partners van dit netwerk, waaronder ILVO, zullen onderzoek faciliteren op internationaal niveau.

Nieuwsgolf oktober 2017

Een “boost” voor bio-economie. De doorontwikkeling van de Europese tuinbouwsector als doorgedreven bio-gebaseerde economische activiteit

ILVO gaat als partner van het project BioBoost onderzoeken hoe de ontwikkeling van een biogebaseerde economie in de tuinbouw gestimuleerd kan worden. Er wordt een antwoord gezocht op vragen zoals “Zijn er in de glastuinbouw nog reststromen beschikbaar die beter benut kunnen worden?”, “Wat is technisch mogelijk, rekening houdend met de nieuwste technologieën en wetenschappelijk inzichten?”, en “ Is het ook economisch haalbaar om nieuw opgezette ketens op bedrijfsschaal te implementeren?”

Nieuwsgolf oktober 2017

Waarom en hoe miscanthus stro kan bijdragen tot duurzame potgrond, in 3 minuten woord en beeld

Bij ILVO voeren we onderzoek uit naar het gebruik van plantenvezels, biochar, chitine en compost in duurzame potgrond. In het MIP-project I-Love-T: Inoculatie van LOkale VEzelrijke stromen voor de productie van duurzame Teeltsubstraten, werd nagegaan in hoeverre veen deels vervangen kon worden door vervezeld Miscanthusstro geprekoloniseerd met biocontrole-schimmels.

Nieuwsgolf oktober 2017

Het Voerense landschap onder druk: kunnen we de kwaliteit van het landschap vrijwaren via de landbouw?

INBO, VLM, ILVO en VITO hebben een eerste reeks van vijf rapporten gepubliceerd in een langlopend onderzoek gericht op het vrijwaren van het unieke Voerense landschap. Uit het ILVO-onderzoek blijkt dat het landschap verandert door een toename van het belang van akkerbouw.

Pagina 7 van 68Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste