Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf april 2020

Klaver schiet wortel. Variatie in worteleigenschappen binnen en tussen vlinderbloemige voedergewassen in functie van stikstofcondities.

ILVO gaat de beworteling van verschillende cultivars van luzerne en rode klaver onderzoeken: beworteling is immers essentieel voor een goede vestiging van deze vlinderbloemigen en voor het competitief vermogen. Uiteindelijk doel is om verbeterde mengsels van voedergrassen en vlinderbloemigen te ontwikkelen.

Nieuwsgolf april 2020

Vissersvaartuig als dataplatform: het VISTools project

Welke en hoeveel vis zit al in het ruim? Welke visslepen brachten het meest op? En hoeveel brandstof hebben we al verbruikt? Vissers en wetenschappers werken via geautomatiseerde sensortechnologie aan toegankelijke, informatieve tools voor de vissers, zowel aan boord als online.

Nieuwsgolf april 2020

Worminfecties bestrijden, een nieuwe uitdaging in de biologische pluimveehouderij

ILVO gaat, in het kader van het project PREBEBIOLEG, op zoek naar alternatieve methodes ter preventie en bestrijding van worminfecties bij biologische leghennen. Door wetenschappelijke kennis met praktijkervaringen te combineren, wil men de bio-leghennenhouders duidelijke handvaten aanreiken om deze problematiek het hoofd te bieden.

Nieuwsgolf april 2020

Een app voor kreupelheid? Innovatieve tools voor de ondersteuning van preventieve en behandelende klauwverzorging bij melkvee.

Klauwproblemen bij melkkoeien opsporen via de ontwikkeling van een betaalbare intelligente smartphone app, dat is het doel van project CLAWCARE. UGent, ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve en HoGent doen daarvoor beroep op mobiele warmtecamera’s en ontwikkelen een bijhorend zelflerend beeldverwerkingsalgoritme.

Nieuwsgolf maart 2020

Smakelijkheid van varkensvlees: immunocastraten zet je best niet op dieet

Immunocastraten voederen met een laag energetisch voeder in de derde fase vermindert de smakelijkheid van het vlees. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van ILVO in het kader van project SuSi. Hoog energetisch voeder zorgt ervoor dat de vlees- en karkaseigenschappen van immunocastraten nauwer aansluiten bij deze van bargen, met smakelijker vlees.

Pagina 7 van 91Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste