Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf oktober 2020

Meervoudig ruimtegebruik op zee? SYMAPA mikt op een synergie tussen maricultuur en passieve visserij

Is het OF wilde vis vangen OF zeevruchten kweken, of kunnen allebei de activiteiten gecombineerd worden op hetzelfde stukje Noordzee? Project SYMAPA vormt een proefopzet waarbij de mogelijkheden van meervoudig ruimtegebruik worden bestudeerd, en is uniek in de wereld.

Nieuwsgolf oktober 2020

Crisisbeleid bij pandemieën: ontwikkeling van een intelligente set tools

Voorspellende modellen, vroege waarschuwingssystemen en draagbare testtoestellen, dat zijn enkele van de tools die nodig zijn voor de beheersing van pandemieën. Een aantal van die tools zullen ontwikkeld worden binnen het grootscheepse project STAMINA. ILVO focust daarbij op snelle detectie van opkomende ziektes.

Nieuwsgolf september 2020

De koe verdwijnt, de lama verschijnt

Recent verscheen een diepgaand artikel in het magazine Trends over de stijgende prijzen van Vlaamse landbouwgronden, een landbouwtrend die bij ILVO-onderzoek steeds meer aandacht krijgt. Anna Verhoeve van ILVO geeft uitgebreid duiding bij het toenemend gebruik van landbouwgrond voor hobbydieren zoals lama’s, pony’s of struisvogels door kapitaalkrachtige kopers die de prijzen van de landbouwgronden snel opdrijven. Lees meer via https://trends.knack.be/economie/magazine/de-koe-verdwijnt-de-lama-verschijnt/article-normal-1633917.html

Nieuwsgolf september 2020

Horti-BlueC Nieuwsbrief 2020: beslissingsmodel voor het verwerken van biomassareststromen ...

... tot bouwstenen voor duurzame teeltsubstraten voor de tuinbouw
Binnen het Europese Horti-BlueC project ontwikkelde ILVO een beslissingsmodel om te komen tot duurzame en circulaire teeltsubstraten. Met dit instrument worden voor meerdere organische afvalstromen de verschillende opties voor verwerking tot CO2 meststof en grondstoffen voor teeltsubstraten voorgesteld. Via dit model is de uit het project bekomen informatie over de reststromen, verwerkingsprocessen en resulterende producten beschikbaar. Meer nieuws over het project en het YouTube kanaal vind je in de tweede nieuwsbrief.


Nieuwsgolf september 2020

De pester van prei. Geïntegreerde beheersing van de preimineervlieg Phytomyza gymnostoma

Een exacte identificatie, monitoring en gedetailleerde kennis over de levenscyclus en bestrijdingsmogelijkheden, dat is het resultaat van 4 jaar onderzoek naar de preimineervlieg. De larven van deze vlieg veroorzaken vraatgangen die de prei onverkoopbaar maken. ILVO, PCG, Inagro en PSKW werkten samen aan de geïntegreerde beheersing.

Pagina 2 van 91Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste