Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf oktober 2017

Vleeskippenwelzijn vóór de slacht. Evaluatieprotocol en Online integratie-tool nu beschikbaar

Op basis van onderzoek naar het welzijn van vleeskippen ontwikkelde ILVO een welzijnsevaluatieprotocol waarmee het welzijn van de kippen op de laatste dag van hun leven kan worden opgevolgd. Met het protocol en een daarbij horende online web-tool kunnen welzijnsscores worden berekend. Dankzij deze ontwikkelingen kan vleeskippenwelzijn in de pre-slachtfase efficiënt en gestructureerd worden opgevolgd.

Nieuwsgolf oktober 2017

85 jaar veredeling bij ILVO

Afgelopen september vierde ILVO 85 jaar plantenveredeling. Tijdens de viering werd met trots teruggeblikt, maar werden ook de toekomstplannen uit de doeken gedaan. In totaal leverde het werk van de veredelaars al zo’n 250 rassen op, waarvan er vandaag 124 verkocht worden door 35 bedrijven wereldwijd. Nieuwe thema’s zijn onder meer droogteresistente gewassen zoals sorghum, schimmelresistentie bij buxus, meervoudige plaagresistentie bij aardappels, vroegrijpe soja met een hoog eiwitgehalte en de ontwikkeling van de teelt van quinoa.

Nieuwsgolf zomer 2017

Ammoniakreducerende maatregelen in de praktijk: GoedGePASt

Zijn de maatregelen op de PAS-lijst algemeen gekend? Zijn ze praktisch haalbaar? Waar is nog winst te boeken? ILVO, Inagro, het Innovatiesteunpunt en de Hooibeekhoeve bouwen verder op hun ervaring met het tweede demoproject voor melkvee- en vleesveehouders.

Nieuwsgolf zomer 2017

De tafel plakt, of niet?

Beïnvloeding van het kleefgedrag van roestvrij staal (RVS) door chemische en fysische oppervlaktebehandeling voor preventieve of curatieve behandeling van fouling en biofilms.
Een vermindering aan oppervlaktevervuiling en biofilmvorming op roestvrij staal heeft positieve effecten op zowel de houdbaarheid van voedingsmiddelen als op de productiekosten ervan. Daarom heeft ILVO, samen met UGent, KU Leuven, SIRRIS en een consortium van bedrijven het project CLEANSURFACE opgestart. Daarbij wordt de effectiviteit van oppervlaktebehandelingen, innovatieve coatings en aangepaste reinigings- en desinfectieprocessen onder de loep genomen.

Nieuwsgolf zomer 2017

Naar meer smaak en kwaliteit in Vlaams varkensvlees

Wat is het effect op vleeskwaliteit van eindbeerlijn en vaccinatietijdstip bij immunocastratie? Is het mogelijk om een snelle detectiemethode te ontwikkelen om de kwaliteit op een objectieve manier te beoordelen? Wat zijn de noden en wensen van stakeholders in de varkenssector omtrent eet- en/of vleeskwaliteit? Via een 4-jarig onderzoeksproject willen ILVO en de Universiteit Gent een antwoord zoeken op deze vragen. Uiteindelijk doel: de eet- en vleeskwaliteit van het huidig aanbod varkensvlees in Vlaanderen verbeteren.

Pagina 10 van 69Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste