Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2020

GEOFISH.be: uw selectie van visserijgegevens interactief weergegeven op geografische kaarten

Een interactieve online tool die geografische informatieve kaarten op maat genereert voor vissers en beleidsmakers, dat is het resultaat van project GEOFISH. De tool brengt alle informatie samen over Europese regelgeving, mariene ruimtelijke planning, staat van de visbestanden en economische resultaten van de visserijsector.

Nieuwsgolf december 2020

Reststromen worden gewilde voedingsproducten

24 concrete projecten en 37 gesubsidieerde ondernemingen om plantaardige reststromen zoveel mogelijk te valoriseren, dat is het resultaat van Vlaams-Nederlands project Food from Food. ILVO werkte mee aan vier grote en een 20-tal kleinere cases, waaronder de ontwikkeling van een smaakversterker uit preigroen, een witloofkroket, vegetarische snacks en komkommerdrank.

Nieuwsgolf december 2020

Rundvee geen fan van spruitstokken

Spruitstokken toevoegen als component in rundveevoeding is geen goed idee, zo blijkt uit de resultaten van project VEGCAT. Grote struikelblokken waren de kosten van het inkuilen, de niet geapprecieerde smaak en de lage voederwaarde.

Nieuwsgolf december 2020

Plantaardige teelten met uitloop voor pluimvee: duurzame combinaties

Beplanting en uitloop van kippen combineren, daar hebben zowel de kippen als landbouwers baat bij, dat blijkt uit het eindrapport van project LEGCOMBIO. Kippen vinden de extra beschutting geweldig, vooral bij heet weer, en landbouwers kunnen extra inkomsten genereren door productdiversificatie. Dé grote uitdagingen zijn enerzijds het spreiden van de kippen om negatieve bodemeffecten en schade aan plantenwortels te vermijden, en anderzijds het vermijden van competitief/hiërarchisch gedrag – bijvoorbeeld bij het gebruik van broeders – om verwondingen te vermijden.

Nieuwsgolf december 2020

Duurzame alternatieven voor chemische bodemontsmetting

Een zoektocht naar goede alternatieve methoden voor chemische bodemontsmettingsmiddelen door fysische en/of microbiologische technieken, dat is in essentie het nieuw opgestarte project ALTCHEM. Aanleiding is de steeds moeilijker beheersing van bodemziektes als gevolg van het wegvallen van courante chemische bodemontsmettingsmiddelen of het beperken van de toegestane dosis. De partners lanceren meteen een bevraging voor sla-, veldsla- en witlooftelers.

Pagina 1 van 92Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste