Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2019

Van smoothies tot hummus. Veel bedrijven namen deel aan de workshop “Mixing oplossingen voor de voedingsindustrie”

Op 17 oktober werden in de Food Pilot twee nieuwe mixing systemen gedemonstreerd. De proeffabriek breidde namelijk uit met 2 semi-industriële productietoestellen voor het bereiden van sauzen, emulsies en pre-mixes. Dat gebeurde met de steun van EFRO.

Nieuwsgolf december 2019

ILVO verbindt zich tot meer transparantie over dierproeven

Een 20-tal Belgische onderzoekscentra en bedrijven, waaronder ook ILVO, ondertekenden een transparantie-overeenkomst over dierproeven. Gezamenlijk gaan ze het engagement aan om op een meer open manier te communiceren over wetenschappelijke proeven met dieren.

Nieuwsgolf december 2019

Ammoniakvorming bij pluimvee aan de bron aanpakken. Een reductie in ruweiwit van het voeder met 10 tot 20% levert veelbelovende resultaten.

Een reductie van 10 tot 20% in het gehalte ruw eiwit van het voeder tijdens de groeier- en finisherfase leverde veelbelovende resultaten op gebied van ammoniakconcentraties in de vleeskuikenstallen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het VLAIO-project KUIKEMIS, dat één jaar geleden van start ging en streeft naar een meer duurzame pluimveehouderij door ammoniakconcentraties aan de bron aan te pakken.

Nieuwsgolf december 2019

Over grondsmaak en biovlokken. Aquacultuur in stroomversnelling gebracht via onderzoek en individuele begeleiding.

Ondernemen in aquacultuur is een grote uitdaging, maar biedt tegelijk ook veel kansen. Drie jaar lang ondersteunde het Interreg-project Aquavlan2 de aquacultuur- en glastuinbouwsector in de grensregio Vlaanderen-Nederland via onderzoek en individuele begeleiding. ILVO ontwikkelde binnen dit programma een manier om grondsmaak in kweekwater te verminderen, en testte de toepassing van biovlokken als voer voor verschillende soorten.

Nieuwsgolf december 2019

Quinoa in versnelling. Uitrol van een rendabele gangbare en biologische teelt in Vlaanderen.

Een rendabele gangbare en biologische quinoa-teelt uitrollen in Vlaanderen, mét behoud van het “groene imago” van dit gewas en zónder gebruik van pesticiden en/of herbiciden. Dat is het doel van het pas gestarte QUILO (QUINOA LOKAAL).

Pagina 1 van 82Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste