ILVO in de vakpers

14.04.2017 - VILT

Kan voederconversie Vlaamse varkens verder omlaag?

Het voeder heeft een aandeel van 50 tot 70 procent in de kosten voor het afmesten van vleesvarkens en dus heeft de bankrekening van elke varkenshouder er baat bij om met zo weinig mogelijk voeder zo veel mogelijk kilo’s varken te produceren. De jongste tien jaar is de voederconversie ongeveer ...
lees meer ...

12.04.2017 - De Standaard

Laat het gras liggen en de CO2 daalt

De landbouwers kunnen helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Want onder landbouwbodems is nog ruimte om extra CO2 op te slaan. De helft van de koolstofdioxide zit niet in de lucht, maar onder de grond. Toch is de jongste decennia de koolstofvoorraad in de bodem fors gedaald, onder meer ...
lees meer ...

07.04.2017 - VILT

Terzake stuurt reporter op cursus omgaan met varkens

Op de dag dat het varkensslachthuis van Tielt heropende, stuurde Terzake een reporter op cursus ‘Leren met varkens omgaan’. Hij trok naar de varkenscampus van UGent, HoGent en ILVO in Melle. Varkens zijn best wel intelligente dieren die gevoelig reageren op prikkels in hun omgeving. De m...
lees meer ...

03.04.2017 - VILT

Food Pilot blikt terug op succesvol 2016

De werking van de Food Pilot, een initiatief van ILVO en Flanders’ FOOD, gaat van jaar tot jaar vooruit. In 2016 voerde de testfabriek 293 piloottesten uit voor 93 verschillende bedrijven. Naast de piloottesten werden 20.921 analyses uitgevoerd voor 201 klanten. Bovendien zijn de klanten van d...
lees meer ...

20.03.2017 - VILT

Tot 1.500 euro gratis advies voor hoeveverwerkers

Land- en tuinbouwers kunnen vanaf nu via het e-loket gratis technisch advies over de verwerking van primaire producten ter waarde van 1.500 euro aanvragen. Dat maakt minister voor Landbouw Joke Schauvliege mogelijk via een uitbreiding van de KRATOS-subsidie. Het Vlaams instituut voor landbouw-, viss...
lees meer ...

17.03.2017 - VILT

Video's bekwamen varkenshouder in bioveiligheid

Varkenshouders kunnen hun inzicht in bioveiligheid op en rond hun bedrijf verbeteren aan de hand van twee video’s. Die zijn een initiatief van het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met Universiteit Gent, Dierengezondheidszorg Vlaanderen, onderzoeksinstituut ILVO en het Varkenslo...
lees meer ...

13.03.2017 - De Standaard

Hoe komt het dat een aubergine binnen een minuut bruin wordt als je ze doorsnijdt?

‘Ik ken geen enkele groente of fruitsoort die zo extreem snel verkleurt als de aubergine’, mailt de heer De Bock. ‘Bij een appel of avocado gaat het ook redelijk snel, maar het is niets vergeleken met een aubergine.’ Hoe komt dat?
lees meer ...

03.03.2017 - VILT

"Agro-ecologie kan hefboom zijn voor duurzame landbouw"

Agro-ecologie kan een rol spelen in een transitie naar een meer duurzaam landbouw- en voedingssysteem. Om die reden moet het beleid volop inspanningen leveren om agro-ecologie meer ingang te doen vinden bij de Vlaamse land- en tuinbouwers en bij uitbreiding in de hele maatschappij. Dat kan onder mee...
lees meer ...

28.02.2017 - VILT

ie-net buigt zich over klimaateffect akker- en tuinbouw

Ingenieursvereniging ie-net verzamelde enkele experts in plantaardige productie om de gevolgen van de klimaatverandering te bespreken. Al te vaak blijven discussie over het klimaat immers beperkt tot de dierlijke productie. Sprekers waren Anne Gobin van VITO, Pieter De Frenne van UGent, James Taylor...
lees meer ...

27.02.2017 - geVILT

Precisielandbouw in de melkveehouderij. Kloof tussen ontwikkelaars en melkveehouders overbruggen

Er komt een tijdperk aan waarin landbouwers in hun bedrijfsvoering niet alleen meer zullen vertrouwen op de eigen kennis en waarnemingen maar ook op sensoren en slimme machines. Voor de voorlopers begint dat al werkelijkheid te worden. Als het van Europa afhangt, mag het zelfs sneller gaan. Zopas is...
lees meer ...

Pagina 7 van 30Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste