Pers en media

ILVO persbericht

Visbederf ontrafeld: naar een betere houdbaarheid en kwaliteit van vis

Doctoraat Katrien Broeckaert: "Molecular identification of the dominant microbiota and their spoilage potential of Crangon crangon and Raja sp." De mechanismen die vis doen stinken en bederven verschillen van vissoort tot vissoort, omdat er telkens andere sets van microbes, zogenaamde SBO’s (sp...

ILVO mededeling nr 104

Van bedrijfsrisico naar sociaal economisch risico bij landbouwgezinnen

Erwin Wauters

Wonderzoeker

Wetenschappelijk landbouwnieuws - winter 2011

Speuren naar mycotoxines in maïskuilvoeder - Een toets voor Japanse roest op chrysant - Risicobeheersing met ARAMIS

Boek

Code van goede praktijk voor het energie-efficiënt gebruik van mechanische ventilatie in de intensieve veehouderij

In het streven naar een optimaal bedrijfsrendement is kostenbesparing in alle omstandigheden essentieel. In de sector van de intensieve veehouderij is dit niet anders. Één van de grote kostenposten is de mechanische ventilatie. In vele gevallen kan het ventileren met een lager energiev...

Brochure

Melkveevoeding

De melk- en de zuivelsector zijn belangrijke sectoren in de landbouw. Dit heeft in de eerste plaats te maken met de eindproductiewaarde. De totale voederkosten van het melkvee bedragen meer dan 50% van de totale kostprijs van de melk. Het is dus duidelijk dat een oordeelkundige voeding grote aandach...

VILT

Onderzoek | Besparen op ventilatie: "Slordig ventileren kost intensieve veehouderij geld"

Samen met de voederkost vormt ventilatie een aanzienlijke kostenpost voor de intensieve veehouderij. Uit een twee jaar durend onderzoek door het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) blijkt dat boeren tot liefst 50 procent op de ventilatiefactuur kunnen besparen als ze overschakelen o...

ILVO mededeling nr 103

Sociale aspecten van duurzaamheid van landbouw en platteland in Vlaanderen

Seppe Verdonck

VILT

Onderzoek | Lokale eiwitproductie voor rundvee: Hoe kan een koe meer eiwit uit gras halen?

Kan de import van soja voor de rundveehouderij omlaag door meer eiwit te winnen uit ruwvoeder en dan vooral uit gras en graskuil? De onderzoekers van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) twijfelen daar niet aan op voorwaarde dat men het onderste uit de kan haalt qua grassoort- en...

ILVO mededeling nr 102

Onderzoek naar het welzijn van landbouwdieren

Frank Tuyttens

Brochure

Bijproducten van de bio-ethanolproductie

De voederkosten van het melkvee bedragen meer dan 50% van de kostprijs van de melk. Het vormt meteen het grootste deel van de kostprijs van de melkproductie. Een gedeelte van de eiwitvoorziening van melkvee steunt op ingevoerde eiwitbronnen zoals sojaschroot. Het demonstratieproject “Bijproduc...

Pagina 93 van 105Eerste   Vorige   88  89  90  91  92  [93]  94  95  96  97  Volgende   Laatste