Pers en media

Nieuwtje

Wat eten we in 2030? Voedingsexperts fileren de trends van de toekomst

Er zijn weinig sectoren die zo bol staan van innovatie als de voedingsindustrie. Insectenburgers, zeewierpoeder, vlees uit een laboschaaltje … Wat vandaag nog bizar of veraf lijkt, is morgen misschien dagelijkse kost. Twee experts van het ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedi...

Persbericht Arvesta

Beloftevolle toekomst van soja voor humane consumptie in België

Voor het tweede jaar op rij werd er met succes lokaal geteelde GGO-vrije soja voor humane consumptie geoogst in België. Vorig jaar werd de teelt van deze subtropische plant voor het eerst in ons land opgestart, en dit na 4 jaar grootscheeps onderzoek naar de mogelijkheden van sojateelt in ons k...

Nieuwtje

“Zorg dat je nú al je data op orde hebt, zodat je er later kennis uit kan genereren”

Met die boodschap lokt Smart Digital Farming land- en tuinbouwers op 25 oktober naar Kinrooi, voor een tweede editie van Agrifood 4.0. “Data vormen een mooie aanvulling op stielkennis. Ze kunnen helpen om onderbouwde beslissingen te nemen en foutmarges te verkleinen”, zegt netwerkmanager...

Persbericht Colruyt Group

Colruyt Group pioniert samen met partners met biologische sojateelt in België

Partners landbouwer Colembie, La vie est belle, Colruyt Group, ILVO en Inagro innoveren met lokaal geteelde biosoja. Halle, 17 oktober 2018 - Colruyt Group pioniert samen met boer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partne...

UGent persbericht

Nieuwe landbouwsystemen bieden antwoord op anonieme voedselconsumptie

Alternatieve voedselinitiatieven herstellen de connectie tussen voeding en maatschappij. Wordt dit het landbouwmodel van de toekomst?

ILVO persbericht

ILVO zoomt in op voedselverlies en de rijkdom van Vlaamse appels op PIT, beurs voor lekker eten, eigen kweek en korte keten

12 tot 14 oktober 2018, Floraliënhal, Gent Dankzij innovatieve verwerkingstechnieken is het mogelijk om sap te persen van appels met maximaal behoud van smaak-, kleur- en voedingsstoffen uit het vruchtvlees en de schil. Dit ‘sap van de toekomst’ bevat hierdoor 20% meer polyfenolen ...

ILVO persbericht

Bodempaspoort als nieuwe tool om landbouwpercelen duurzamer te managen

ILVO start met de opmaak van een soort ‘medisch dossier’ van zijn percelen. Alle bodemgegevens - teeltrotaties, bewerkingen en behandelingen, analyses, opbrengsten en omgevingscondities - worden erin samengebracht. Een dergelijke geïntegreerde dataset maakt een rijkere datamining m...

Persbericht Bluehub

Het toppunt van technologie

Nieuwe technologieën komen op de markt. Vaak zij deze niet praktijkklaar. Om dit te voorkomen, slaan de provincie Antwerpen (Vlaanderen), de Provincie Limburg (Nederland) en de stakeholders uit de glastuinbouwsector de handen in elkaar. Samen gaan ze bouwen aan nieuwe technologieën die mee...

Persbericht Colruyt Group

De eerste aquacultuurproducten uit projectgebied ‘Noordzee Aquacultuur’ zijn een feit én een succes: bijzonder smaakvolle Belgische mosselen

Project “Noordzee Aquacultuur” werpt verdere vruchten af: geslaagde samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfswereld. Halle, 18 september 2018 – Vandaag werden de eerste Belgische mosselen uit het projectgebied “Noordzee Aquacultuur” (deelprojecten ED...

ILVO persbericht

Klimaatnieuws: Methaanuitstoot van de Vlaamse melkveebedrijven kan met één derde verminderen.

Vandaag kan melk in Vlaanderen drastisch klimaatvriendelijker worden geproduceerd, als de nieuwste producten en strategieën uit het wetenschappelijk onderzoek zouden worden uitgerold in de praktijk. Het ILVO-team klimaat & landbouw is er de afgelopen 4 jaar in geslaagd om de methaanuitst...

Pagina 9 van 106Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste