Pers en media

Nieuws - dinsdag 17 november 2020

GEANS video runner-up in de Interreg Noordzeeregio videowedstrijd

Tijdens de Noordzeeconferentie op 10 november werden de laureaten van de derde Noordzeeregio videowedstrijd voor lopende projecten bekend gemaakt. Voorzitster Kerstin Brunnström van de Commissie Noordzee feliciteerde de projecten.

Dit jaar had de wedstrijd twee categorieën: “Explainer video” en “mensen in focus”. De beslissing over de winnaars en runners-up in elke categorie werd gezamenlijk genomen door 14 juryleden, twee van elk van de zeven Noordzeelanden. In de categorie Explainer Video, werden de winnaar en runner-up “Sullied Sediments” en “GEANS”. Ze werden gekozen uit 16 inzendingen.

Bekijk de GEANS video opnieuw via https://youtu.be/6PiEHCmoNUc. Coördinatie van de productie en montage werden uitgevoerd door ILVO.

GEANS heeft tot doel de zeebodems in de Noordzee nauwkeuriger en efficiënter te monitoren. In plaats van de tijdrovende handmatige identificaties die nu gebruikelijk zijn, moeten DNA-paspoorten van die soorten waarvan bekend is dat ze gevoelige indicatoren zijn voor veranderingen in ecosystemen, het mogelijk maken om snel alarmsignalen te ontvangen bij het monitoren van menselijke activiteiten in de Noordzee.

Contact: Annelies.debacker@ilvo.vlaanderen.be
https://northsearegion.eu/geans/