Pers en media

Nieuws - maandag 24 juni 2019

Expertise dierenwelzijn runderen gedeeld via ILVO Living Lab Veehouderij

Voor: veehouders, dierenartsen, voervoorlichters, fokkerijadviseurs, stallenbouwadviseurs, landbouw(hoge)scholen, studenten, slachthuismedewerkers, allerlei agrarische bedrijven en spelers…

ILVO heeft jarenlang kennis opgebouwd rond duurzame rundveehouderij waarbij het dierenwelzijn en de omgang met het dier centraal staan: zoals wetenschappelijk onderbouwde welzijnsevaluaties (Welfare Quality® Assessment Protocol for Cattle), stress-arm omgaan met koeien, het vermijden van hittestress, het CowSignals® (Koesignalen)-concept. Voortaan krijgt de werkvloer een snellere toegang naar de toepassingen.

Neem contact met het Living Lab rundveehouderij en bekijk samen met de experts van de ILVO-groep Welzijn & Gedrag van Landbouwdieren welk traject jou past. Vind de succesfactoren, knelpunten en mogelijke verbeterpunten door (aangeleerde) systematische waarnemingen in jouw stal of slachthuis. Doorprik mogelijke bedrijfsblindheid en voorkom ziektes door te focussen op huisvesting, gezondheid en verzorging, in relatie tot dierenwelzijn. Ervaar wat het ‘lezen’ van koe-signalen oplevert om stress-arm, veilig, efficiënt én diervriendelijk om te gaan met runderen.

U en wij ontdekken samen de ‘formule op maat’ rond uw noden, gaande van advies, voordrachten of (praktijkgerichte) training.

https://www.rundveeloket.be/contact