Wereldwijd schat met het jaarlijks volume aan plantaardig voedselafval, exclusief de reststromen uit de landbouw, op 400 miljoen ton. De valorisatie van deze ongebruikte biomassa tijdens de verwerking zou de duurzaamheid van de voedselproductie verhogen, en bijdragen tot een lagere ecologische impact. Het project INPROVE mikt daarom op nieuwe, innovatieve technologieën voor de verwerking van aardappelen en groenten (bijv. wortel, broccoli, bloemkool, schorseneren, knolselderij erwten en peulvruchten).
Tijdens de FTI-festivalweek demonstreerde ILVO bij het bedrijf Fructus (Cuveliergroep) in Borgloon hoe er met gekoppelde technologie en onderzoek veelzijdige oplossingen ontstaan tegen voedselverspill...
ILVO werkt in het nieuwe Horizon Europe project STELLA aan snellere en betere detectie, beheersing en bestrijding van ziekten en plagen bij planten door maximaal in te zetten op digitalisering en nieu...
Onderzoekers zijn er voor de eerste keer in geslaagd om meerdere genen die aardappelplanten mogelijk vatbaar maken voor de gevreesde plaag Phytophthora infestans tegelijk aan te passen. Doctoraatsstud...