Pers en media

Nieuwtje - dinsdag 17 april 2012

Herman Van Rompuy doopt AIKO® op de Floriade

In Venlo (NL) loopt van 5 april tot 7 oktober 2012 de Floriade. Tijdens deze internationale expo over tuinbouw zal ILVO aanwezig zijn als partner binnen de Technopool Sierteelt. Op 15 april 2012 bracht Europees president Herman Van Rompuy een bezoek aan de Floriade. In het Belgisch paviljoen doopte hij een veredelingsproduct uit de laboratoria van ILVO. Het gaat meerbepaald om de AIKO® azalea.

 	Herman Van Rompuy doopt AIKO® op de FloriadeAIKO® azalea’s staan voor een ware revolutie binnen het bestaande azaleasortiment. Hun unieke gevulde bloemen geven, wanneer ze geopend zijn, een volledig nieuwe dimensie aan deze populaire plant. AIKO® bestaat momenteel al in het wit, roze en rood. De planten werden voor het eerst getoond op de voorbije Floraliën en worden geteeld door de leden van Azanova (externe link naar www.azanova.be). Vanaf volgend voorjaar zijn ze op grote schaal te koop in de winkels.

Vanwaar de naam? Aiko verwijst naar de naam van het eerste kind van kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako Owada van Japan. Aiko wordt in het Japans met de kanji-karakters voor ‘liefde' en ‘kind' geschreven en betekent iemand die van anderen houdt. Zo zijn ook AIKO® azalea's het ideale geschenk voor een geliefde.