Agenda

07/10/2012

Open Bedrijvendag ILVO

Lab tot lepel, vee tot vork, mossel tot mes, teelt tot tafel, bodem tot bord
Wist u dat ruim 500 medewerkers in ILVO dagdagelijks wetenschappelijke proeven uitvoeren rond Landbouw en Visserij? Wij tonen u onderzoek op vee en vis. Op gras, groenten en grond. Op machines en modellen. Op schimmels, bacteriën, insecten, virussen. Op voeding en voeder. Op bio en GGO. Kan onze voeding voedzamer, energiezuiniger, houdbaarder, gezonder, lekkerder? Ja, maar dan moeten we ingrijpen tot in de eerste productiefase.

Wat we doen

ILVO is de openbare onderzoeksinstelling voor landbouw, tuinbouw en visserij. Onderzoek en dienstverlening op maat staan bij ons ten dienste van het beleid, de landbouw- en visserijsector en de brede maatschappij.

Wist je dat

wij dat alles doen met ca. 550 personeelsleden, diverse labo´s, testbanken, proefstallen, -serres en -installaties, een voedingsfabriek op pilootschaal, zaadverwerkingsunits, en 200 ha proefveld.

Wat je zal ontdekken

Op drie sites kan je zien en beleven hoe wij werken aan betere en veiligere voeding en aan een duurzamere landbouw, veeteelt en exploitatie van de zee. Kies zelf maar waar u start.

  • Plant, Caritasstraat 21, Melle
    We focussen op groenten, gras en grond. Veredelen en controleren nieuwe rassen. Buigen ons over schimmels, bacteriën, insecten, virussen. Staan stil bij machines en modellen.
  • Dier, Scheldeweg 68, Melle
    Wij tonen onderzoek rond groot en klein vee en vis. Kan het duurzamer, rendabeler, diervriendelijker?
  • Food Pilot, Brusselsesteenweg 370, Melle
    We zoeken naar nieuwe recepten, minder energieverbruik, langere houdbaarheid. Kan onze voeding gezonder, lekkerder, voedzamer? Hier staan zowat alle machines en processen voor een voedingsverwerkend bedrijf bijeen, in het klein.

Wat je zelf mag uitproberen

Proeven, ruiken, voelen, denken, doen

Extraatjes

Hapjes en drankjes voorhanden op de drie sites, want het gaat ten slotte om ons & uw voedsel. En uiteraard gaat u ook met een tastbaar aandenken aan ILVO naar huis.

Leuk voor kinderen

Dieren (van kwal tot koe), tractoren, machines en allerlei planten & gewassen