Agenda

07/09/2012

Uitnodiging 'schooleditie' Open Bedrijvendag

Naar aanleiding van Openbedrijvendag (7 oktober 2012) houdt ILVO speciaal voor de geïnteresseerde scholen en hogescholen open deur.
Wij hebben een uniek aanbod voor u, uw leraars en docenten, uw leerlingen en studenten: een gratis interactieve rondleiding achter de schermen van een wetenschappelijke instelling die onderzoek uitvoert naar vernieuwingen in de landbouw, sierteelt, agrotechniek, visserij en voeding: op maandag 8 oktober 2012, voormiddag of namiddag in Melle.

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) is een dynamische, multidisciplinaire en toekomstgerichte wetenschappelijke instelling van de Vlaamse Overheid met als missie een duurzame landbouw en visserij. ILVO staat klaar voor de onderzoeksvragen van de toekomst met vier gespecialiseerde eenheden, ruim 570 toegewijde personeelsleden, 9 onderzoeks-sites en een uitgebreide infrastructuur.

Maak kennis met onze wetenschappers. Stel uw kritische vragen. Brainstorm rond oplossingen voor prangende kwesties in de landbouw- en voedingssector. Verbaas u over de hoogtechnologische kennis achter de huidige landbouwproducten. Voel u betrokken bij het hele verhaal van veld tot vork!

Concreet: schrijf uw klassen of studentengroepen snel in via dit formulier. Vervoer van en naar de 2 te bezoeken ILVO sites in Melle dient u wel zelf te organiseren.

  • ILVO Food Pilot: een volledig uitgeruste semi-industriële voedingsfabriek waar alle mogelijke verwerkingsprocessen op de machines mogelijk zijn: zuivel (kaas, ijs, UHT…), groenten & fruit (drogen, versnijden, verpakken, kant & klaarbereidingen…), vlees &vis (cutteren, roken, koken, bakken, drogen, kruiden, bewaren…), en nog veel meer.
    Brusselsesteenweg 370, Melle
  • ILVO Plant: een gloednieuwe onderzoeksserre waar elk compartiment een apart water-, temperatuurs-, en bioveiligheidsregime krijgt (dus ook geschikt voor tests met GGO’s en met plantenziekten), veredelings- en kruisingsonderzoek, bodem en compost, ziektes voorkomen en bestrijden, duurzaamheid op de akkers, en nog veel meer.
    Caritasstraat 21, Melle
Neem gerust contact op met ons als u nog verdere uitleg wenst. Wij ontvangen uw inschrijvingen graag vóór 28 september 2012.

Contactpersoon: Martine Van Bogaert