Agenda

06/11/2018

Opening demohal Food Pilot

De nieuwe hal van de Food Pilot van Flanders' FOOD en ILVO wordt ingezet voor demonstratie en pilot testing van innovatieve procestechnologieën. Steeds meer wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke uitdaging om aangepaste en evenwichtige voeding te produceren voor doelgroepen, evenwel op een energie-efficiënte en rendabele manier.

Op 6 november huldigen we samen de nieuwe flexibele demohal van de Food Pilot feestelijk in. De renovatie werd gerealiseerd met de steun van een EFRO demoproject en betekent een aanzienlijke uitbreiding van de Food Pilot als living lab voor de agrofood. De nieuwe hal wordt ingezet voor demonstratie en pilot testing van innovatieve procestechnologieën. Steeds meer wordt aandacht besteed aan de maatschappelijke uitdaging om aangepaste en evenwichtige voeding te produceren voor doelgroepen, evenwel op een energie-efficiënte en rendabele manier. Met deze uitbreiding verruimt de Food Pilot haar capaciteiten om aan toekomstige uitdagingen te werken.

Maak tijdens dit inhuldigingsevent kennis met enkele nieuwe piloottoestellen, waaronder drie emulgeertoestellen, een cryogene vriestunnel in demo, en de meer dan 50 reeds aanwezige toestellen. Laat je verder inspireren en informeren door onze sprekers over zowel de nood aan evenwichtige voeding, als de innovaties én opportuniteiten voor de voedingsindustrie. Uiteraard sluiten we dit alles af met een feestelijke netwerkreceptie!

Bij de opening zullen sprekers elk vanuit hun achtergrond zowel ingaan op de nood aan evenwichtige voeding, als de innovaties én opportuniteiten voor de voedingsindustrie.

Programma

16:00u Ontvangst
16:30u Joris Relaes, ILVO - Welkom in de Food Pilot
16:35u Lieve Herman, Food Pilot - Al 7 jaar is de Food Pilot het loket voor de agrofood industrie
16:45u Inge Arents, Flanders’ FOOD - De speerpuntcluster agrifood als motor voor innovatie
17:00u Prof. Christophe Matthys, KU Leuven - Is productreformulatie voldoende of mag het iets meer zijn?
17:20u Francois De Hemptinne, Agoria - Uitdagingen voor de technologische sector
17:30u Getuigenissen uit de sector: voedingsbedrijven die innoveren in eiwitbronnen, processingtechnologie, gespecialiseerde producten
18:00u Officiële opening van de nieuwe piloothal, Plechtige inhuldiging
18:10u Receptie en rondleidingen in de Food Pilot

Deelnemen is gratis, maar gelieve u wel te registreren via het online inschrijvingsformulier.