Agenda

27/02/2018

Inspiratiesessie hoogwaardige oliën van lokale teelt voor non-food en food toepassingen

Tijdens deze inspiratiesessies informeren we u over de lokale teeltmogelijkheden, de verwerking tot olie, de analyseresultaten en de mogelijke toepassingen van de oliën. We vernemen graag welke eigenschappen u zoekt in een olie en welke gewassen we in 2018 zeker in onze innovatietuinen moeten telen.

Deze inspiratiesessies kaderen in het Belgisch-Nederland Interreg project ‘Growing a green future’ dat nieuwe ketens wil opzetten voor de biogebaseerde economie. Oliehoudende gewassen die kansrijk zijn voor lokale teelt leveren hoogwaardige oliën met zowel food als non-food toepassingen. In 2017 werden volgende gewassen op de proefvelden geteeld en in het labo getest: dille, karwij, koriander, koolzaad, Ethiopische mosterd, deder, crambe en hennep. Het vetzuurprofiel, het glycerideprofiel, de oxidatieve stabiliteit en de minor compounds (sterolen, tocoferolen, …) van de verschillende oliën werden geanalyseerd.

Het volledige programma en de inschrijvingsmodule volgen vanaf half januari 2018.

Programma

12.00 uur - broodjeslunch
13.00 uur - plenair gedeelte
13.30 uur - afzonderlijke inspiratiesessies rond food en non-food toepassingen
14.30 uur - koffiepauze
14.45 uur - conclusies

Locatie

Karel de Grote Hogeschool, Campus Zuid,
Brusselstraat 45, 2018 Antwerpen

Doelgroep

Voor verwerkers en handelaars met interesse in de teelt en verwerking van oliehoudende gewassen en hun food en non-food toepassingen.

Uitnodiging