Agenda

20/03/2017

LANCERINGSEVENT “Waarom HOEVEVERWERKERS ook INNOVATIE behoeven, en HOE Vlaanderen dit STEUNT?”

20 maart 2017 van 15.00 - 16.00u in ‘Food Pilot’ ILVO Brusselsesteenweg 370 Melle
Enkel op uitnodiging en voor de pers: Lanceringsevenement van de KRATOS-cheque-voor-innovatie-bij-thuisverwerking. “Waarom HOEVEVERWERKERS ook INNOVATIE behoeven, en HOE Vlaanderen dit STEUNT?” Minister Schauvliege demonstreert mee welke technische uitdagingen te tackelen zijn in de kleinschalige melk-, groenten-, fruit- of vleesverwerking. De eerste cheque met innovatiesteun wordt officieel overhandigd.

Wie als landbouwer zijn melk, groenten, fruit of vlees thuis verwerkt, weet dat er heel wat technische uitdagingen wachten. Een nieuwe recept, een nieuw productieproces, een correct etiket, een onverwacht probleem …. Dat behoeft externe expertise van specialisten, én liefst wat ondersteuning om het haalbaar te maken.

Minister Schauvliege, ILVO, Food Pilot en de hoeveverwerkers nodigen u uit op het interactief lanceringsmoment van de subsidiecheques voor hoeveverwerkers, via het bestaande systeem KRATOS. De Food Pilot is aangeduid om, op maat van het bedrijf, de technologische adviezen te leveren.

De hoeveverwerkers demonstreren tijdens het event meerdere processen, vragen en ambities. De minister steekt een handje toe en kondigt de allereerste KRATOS-cheque-voor-innovatie-bij-thuisverwerking aan.

Programma

15.00u Welkom, Joris Relaes, ILVO

De dringende behoeftes aan expertise van een hoevezuivelverwerker

Minister van Landbouw Joke Schauvliege KRATOS biedt nieuw steunkanaal voor hoeveverwerkers

Demonstraties in de Food Pilot: Hoe bepaal je een houdbaarheidsdatum? Hoe verpak je versneden soepgroente op een duurzame wijze? Hoe voorkom je de ranzige smaak in boter? Hoe verlaag je het suiker- of vetgehalte in roomijs? …

Aanpak dienstverlening Food Pilot, Lieve Herman, ILVO/Food Pilot

Kadering binnen de agrofood speerpuntcluster, Inge Arents, Flanders’ FOOD

16.00u Receptie met proevertjes, rondleiding in de Food Pilot

Food Pilot  Flanders Food  ILVO