Agenda

07/12/2016

Stakeholdersmeeting insecten

Het strategisch platform insecten en de partners van het TETRA-project IN2BROILER nodigen u van harte uit op de allereerste stakeholders meeting insecten.
In 2015 richtte Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, het strategisch platform insecten op. Dit is gezamenlijk platform voor producenten-, beleids- en onderzoeksorganisaties om de kennis over en ervaringen met insectenteelt uit te wisselen en de knelpunten gezamenlijk aan te pakken.

Verschillende initiatieven rond insectenteelt zijn al lopende of worden opgestart. Door toenemende kennis over (de toepassing van) insecten, groeit echter ook de nood aan een duidelijk wettelijk kader en een gezamenlijk platform voor kennisuitwisseling.

Op de stakeholdersmeeting van 7 december 2016 wordt u van harte uitgenodigd om zich te laten informeren en inspireren over de laatste resultaten uit het onderzoek, veranderingen op wettelijk vlak en praktijkvoorbeelden rond insectenkweek.

Hierbij worden insecten in voeding, diervoeder, als mestverwerker en als waardevolle grondstof in de industrie onder de loep genomen.

En wie weet krijgt u na afloop ook een echt smaakmakertje aangeboden …

PROGRAMMA

9:00 Welkom met koffie
9:30 Welkomstwoord en voorstelling strategisch platform insecten (Evelien Decuypere, Departement landbouw en Visserij)
9:45 Projecten in de kijker:

9:45 – 10:25 IN2BROILER: Insecten als hoogwaardige eiwitbron in vleeskuikenvoer (Mik >Van Der Borght, KULeuven, Technologiecampus Geel)
10:25 – 11:00 PROTEINSECT: Insecten als eiwitbron voor mens en dier (Martin Roffeis, >KULeuven) In English
11:00 – 11:30 M2LARV: Insecten als mestverwerker (Veerle van linden, ILVO)

11:30 Regelgeving rond productie, verwerking en vermarkting van insecten (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen)
12:00 Insectenkweek op industriële schaal: een praktijkvoorbeeld (Ger van der Wal, Insect Europe BV)
12:30 Slotwoord
12:45 Een (insecten)hapje en drankje

LOCATIE

Grote zaal Boerenbond
Diestsevest 40 3000 Leuven

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan tot woensdag 30/11/2016

Uitnodiging