Agenda

21-22/05/2014

FOOD2FUTURE tijdens MFC-Event

Een interessant standhoudersveld van inmiddels 80 fabrikanten en aanbieders van machines, (proces)apparatuur, gereedschappen, verpakkingsmiddelen, smaak- en hulpstoffen, diensten, opleidingen, halffabricaten e.d. voor het slachten, be- en verwerken van vlees-, vis-, kaas- en aanverwante foodproducten, een actueel sprekersprogramma onder de titel FOOD2FUTURE én tentoongestelde topinzendingen van de kwaliteitskeuring van vlees-, kaas- en visproducten.
Drie ‘ingrediënten’ die van het MFC-Event op 21 en 22 mei a.s. in het EvenTron te Rosmalen een niet te missen nieuw event maken voor bezoekers!

Bent u be- en/of verwerker van dierlijke of plantaardige grondstoffen tot halffabricaten of eindproducten in de vorm van vlees- en visproducten, vleeswaren, convenienceproducten zoals snacks en pizza’s, maaltijdcomponenten, kant-en-klaarmaaltijden, salades en kaasproducten? Meld u dan nu kosteloos aan als bezoeker en surf voor actueel eventnieuws naar www.mfc-event.nl.

Het programma FOOD2FUTURE bundelt een zestal lezingen, verspreid over de twee (mid)dagen van het MFC-Event voor de vlees-, vis- en kaasindustrie in Nederland en België op woensdag 21 en donderdag 22 mei a.s. in het EvenTron te Rosmalen.
De met zorg gekozen inleiders schetsen een beeld van de voor uw beleidsvoering relevante ontwikkelingen in de komende jaren. Enkele posters tonen concrete voorbeelden.
We beloven geen luchtfietserij en spreken heldere taal. We pretenderen geen pasklare oplossingen te bieden, maar garanderen interessante proposities.
Wat staat er te gebeuren in de internationale wereld van food met een stijgende wereldbevolking en een steeds grotere behoefte aan gezond, veilig, duurzaam en betaalbaar voedsel?
En wat kunt of moet ú daarmee als direct betrokken ondernemer of manager in de voedingsindustrie?

LEZINGENPROGRAMMA

WOENSDAG 21 MEI 14.00 – 16.00 uur

Wim Thus, Afdelingsdirecteur Landbouw, Food & Agri Nederland van Rabobank Nederland:
DIERLIJKE PRODUCTEN: TOP OF FLOP?

Prof. dr. ir. Leo den Hartog, directeur R&D en Quality Affairs bij Nutreco en professor Sustainable animal nutrition in production chains aan de Wageningen Universiteit:
VERHOGING EFFICIENTIE VEEHOUDERIJ ESSENTIEEL VOOR DE VOEDSELPRODUCTIE

Dr. Nynke M.S. van den Akker, afdeling Fysiologie van de Universiteit Maastricht:
MEET THE NEW MEAT!

DONDERDAG 22 MEI 14.00 – 16.00 uur

Ir. Albert Vernooij, Industrie Analist Vleesindustrie, Rabobank International:
TOEKOMSTPERSPECTIEF VLEESVERWERKENDE SECTOR

Dr. ir. Marie Demarcke, projectmanager Flanders’ FOOD en dr. ir. Nathalie Bernaert, projectmanager Food Pilot, Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO):
OP WEG NAAR EEN DUURZAME VOEDINGSFABRIEK

Henk Hoogenkamp, auteur, futuroloog, eiwitspecialist, adviseur, investeerder en lid van de Raad van Bestuur van RiceBran Technologies in Phoenix AZ:
GESTRUCTUREERD PLANTENEIWIT OM TOEKOMSTIGE VLEESCONSUMPTIE VEILIG TE STELLEN

Vragen aan en discussie met de inleiders van beide middagen o.l.v. moderator drs. Gert-Jan van Kesteren MMO, managementconsultant bij Condor Consultancy.

POSTERPRESENTATIES over o.m.:

Nuttige toepassingen van afvalwater c.q. het sluiten van nutriëntenkringlopen
Ir. Gijs van Selm, Condor Consultancy

Beheersing van eiwitoxidatie in vleesproducten via bioactieve componenten uit nevenstromen
Ing. Tine Rysman, Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO), Food Pilot

Meer waarde uit de bijvangst aan boord
Dr. ir. Els Vanderperren, Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO), Food Pilot

Preigroen: wat kun je er zoal mee doen?
Dr. ir. Nathalie Bernaert, Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO), Food Pilot

Future Power met KIP
SVO Vakopleiding FOOD

Zowel voor de FOOD2FUTURE lezingen als voor uw bezoek aan het MFC-Event zelf kunt u zich opgeven via www.mfc-event.nl/bezoekers/aanmelden.