Agenda

18/06/2013

Sensors For Food Opleiding & Demoworkshop Online Inspectietechnieken voor Kwaliteitscontrole van Voedingsproducten

Online kwaliteitscontrole neemt een steeds prominentere plaats in het productieproces van levensmiddelen. In dit kader organiseert Sensors For Food op 18 juni 2013 een opleiding en demoworkshop waar specifiek de focus wordt gelegd op de nieuwste evoluties in online technieken voor een continue monitoring van productkwaliteit en -veiligheid!

Het eerste luik, de opleiding, gaat door op ILVO Plant (Routebeschrijving Caritasstraat, Melle). Daar de meerderheid van de voorgestelde technieken spectroscopische technieken zijn, wordt allereerst een theoretisch kader geschetst met betrekking tot de mogelijkheden én beperkingen van spectroscopische analyses. Vervolgens stellen 5 leveranciers, nl. Büchi, Mettler Toledo, Inventech, Krohe en Octens, hun nieuwste toestellen aan u voor. In deze presentaties wordt dieper ingegaan op het werkingsprincipe, de applicatiemogelijkheden en de vereisten naar calibratie en onderhoud toe.

leveranciers: Büchi, Mettler Toledo, Inventech, Krohe en Octens

Het tweede deel van de dag gaat door aan de Food Pilot (Routebeschrijving Brusselsesteenweg 370, Melle). Na de lunch worden de deelnemers opgesplitst in zes groepen. Tijdens de demotoer wordt u langsheen demostanden geleid van de verschillende online analyse-toestellen, die in de voormiddag besproken zijn geweest. Hier ziet u de toestellen aan het werk waarbij u direct al uw vragen kan richten aan de vertegenwoordigers van de firma’s. Naast de 5 hierboven vermelde technologieën wordt ook uitleg verschaft over hyperspectrale cameratechnologie, één van de validatieprojecten binnen Sensors For Food . Via deze rondleiding krijgt u een duidelijk zicht op eventuele applicaties van de voorgestelde technologieën binnen uw bedrijf.

Het event wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Programma en inschrijving op de website van Flanders' Food

Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op 18 juni!
Het Sensors For Food Team met ondersteuning van Food Pilot.

Sensors For Food - Food Pilot