Agenda

Ingaven voor september 2015

01/09/2015

Potato Europe 2015: kick-off meeting

The organizing committee of PotatoEurope 2015 has the pleasure to invite you at the Kick-off meeting of PotatoEurope 2015 on Tuesday 1 September at 18:30 in the ‘Salon de la Reine’ of the Town hall of Tournai – Rue Saint-Martin 52 – 7500 Tournai (Belgium).
lees meer ...

03/09/2015

Uitnodiging ontwerpworkshop 'klimaatadaptatiestrategieën voor Lommel en Overpelt'

De klimaatverandering staat inmiddels reeds diverse decennia op de wetenschappelijke en maatschappelijke agenda. De focus lag in het verleden op mitigatie; het matigen van de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Vandaag moet evenwel ook nagedacht worden over de adaptatie aan het veranderende klimaat. Een deel van de klimaatverandering is immers niet meer afwendbaar. Bovendien is het erg onzeker dat er weldra een doortastend en wereldwijd mitigatie-beleid wordt doorgevoerd.
lees meer ...

2-3/09/2015

Potato Europe

Organisatie van FEDAGRIM met medewerking van ILVO, CARAH, Fiwap, PCA, APAQ-W en CRA.

lees meer ...

03/09/2015

Infoavond agroforestry

Agroforestry is een teeltsysteem waarbij landbouwgewassen of veehouderij gecombineerd worden met de
productie van houtige gewassen op eenzelfde perceel.
Naast technische en juridische aspecten wordt speciale aandacht besteed aan de PDPO-subsidiemaatregel voor agroforestry. Indien interesse kan u voorafgaand aan de infoavond deelnemen aan het terreinbezoek. Op het bedrijf van Eric Avermaete krijg je de 7ha grote agroforestry aanplant in akkerland te zien en verneem je waarom hij met boslandbouw is gestart.
Wij hopen op dit infomoment alle geïnteresseerden in agroforestry te mogen ontmoeten.

lees meer ...

04/09/2015

Open veld namiddag

ILVO stelt haar veldproeven 2015 in de kijker tijdens een bijzondere OPEN VELD NAMIDDAG. U bent van harte uitgenodigd. Op 15 verschillende plekken binnen een zone van 4 hectare is er heel wat nieuws te vernemen en te zien. De ILVO onderzoekers vertellen u overal wat ze zochten en vonden. U kiest vrij uw eigen traject, u stelt vrij alle vragen over de gewassen die u het meeste boeien… Op de centrale vertrekplaats is er parkeerplaats, ILVO verstrekt u daar een situeringsplan van de te bezoeken proefvelden. Vanaf 16.00 u bent u op die plaats welkom op lekker en lavend netwerkmoment. Niet te missen dus!
lees meer ...

Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste