Agenda

Ingaven voor november 2016

7-10/11/2016

Noth Sea Open Science Conference 2016

The North Sea Open Science Conference 2016 #NSOSC16: Get a state-of-the-art overview of the North Sea environment and actively discuss its current and future management with all key actors!
lees meer ...

17/11/2016

ILVO contactdag Zuivel

Voor producenten, verwerkers en verdelers van zuivel, alsook gerelateerde technologieleveranciers, ingrediëntenleveranciers, federaties en overheid.
Op een compacte namiddag worden resultaten van het recentste onderzoek in de zuivelsector op interactieve wijze toegelicht. We luisteren naar de noden vanuit de sector die het onderzoek verder moeten aansturen. U hoort welke tips en dienstverlening er voorhanden zijn. Wie wenst wordt rondgeleid langs alle semi-industriële installaties in de Food Pilot.
17 november 2016, 13u30
Zaal Mercator, ILVO, Brusselsesteenweg 370, Melle

lees meer ...

17/11/2016

ILVO contactdag aardappel: aardappelplanten versus ziekten en plagen. Wat is er nieuw onder de zon?

2016 is een bijzonder moeilijk jaar voor de aardappelteelt. Een koud voorjaar met moeilijke opkomst van de poters, dan wateroverlast in mei en juni. De hoge vochtigheid bevorderde ook de verspreiding van ziekten. Eens het slechte weer voorbij, groeiden de aardappelen dan weer te sterk met groeischeuren als gevolg. Nu maakt de aanhoudende droogte de aardappelen kwetsbaar tijdens de oogst. De toename van het aardappelareaal in 2016 zal niet in de productie te zien zijn.
In samenwerking met PCA, Inagro en Belgapom nodigt ILVO u van harte uit op een dialoognamiddag over gezondheidskwesties in de aardappelteelt. We brengen u op de hoogte van de laatste bevindingen in onderzoek en diagnostiek. Hoe grondig wordt de gezondheid van pootgoed tegenwoordig gecheckt? Welke nieuwe ziekten verschijnen er op de aardappelakkers? En welke kloppen aan de deur? Hoe lang blijft een besmetting in de bodem overleven? Worden aardappelvelden in de toekomst uit de lucht bewaakt?
lees meer ...

18/11/2016

Bio-economie @ ILVO

Van grond tot bord! Van grond tot industrieel product en terug?
Landbouw en visserij zijn van oudsher en nog steeds gericht op de productie van voeding. In de 21ste eeuw lonkt de bio-economie –food of non-food- echter in toenemende mate naar de primaire sector.

Sinds twee jaar heeft het ILVO-onderzoeksteam een visie en een onderzoeksstrategie ontwikkeld rond het potentieel van de bio-economie voor de Vlaamse agro industrie. Vier groepen van BE-gerelateerde onderzoeksprojecten zijn intussen uitgegroeid tot aantrekkelijke clusters van expertise.

lees meer ...

22/11/2016

B2B-event Smarter Farming

Met workshops en matchmaking
Waar elektronica en landbouwtechnologie elkaar ontmoeten.

lees meer ...

Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste