Agenda

Ingaven voor november 2013

21/11/2013

AOAC-LL Symposium: "Ons voedsel: veilig verpakt?"

Contactmaterialen zijn die materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen. Een verpakking kan de drempel om een product aan te kopen verlagen of juist verhogen. Maar is elke verpakking even veilig? Hoe zit het met andere materialen die in contact komen met voeding, zoals schepjes, dopjes? Hoe staat het met het verbod op bisfenol A? Wat doet het keukengerei gemaakt van polyamide- of melaminekunststof of andere voorwerpen van kunststof, bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, en hoe veilig is dat voor onze gezondheid?
lees meer ...

20-22/11/2013

Invitation Conference “Non-indigenous species in the North-East Atlantic”

The Institute for Agricultural and Fisheries Research (ILVO), the Flanders Marine Institute (Vliz), the Royal Belgian Institute of Natural Sciences (museum) and Ghent University are pleased to inform you about the conference: “Non-indigenous species in the North-East Atlantic”.
The conference will be held on 20-22 November 2013 at the hotel Royal Astrid in Ostend, Belgium.
lees meer ...

26/11/2013

Studienamiddag "Vlees in de weegschaal - Consumptie en productie onder spanning"

De veehouderij wordt geconfronteerd met maatschappelijke en demografische veranderingen die het vleesgebruik beïnvloeden.
De veehouderij wordt geconfronteerd met maatschappelijke en demografische veranderingen die het vleesgebruik beïnvloeden.
Tijdens deze studienamiddag wordt een beeld geschetst van deze veranderingen, hun invloed op de consumptie (zowel kwalitatief als kwantitatief) en hoe een aantal schakels in de keten zich hieraan (zullen) (moeten) aanpassen.
Deze studienamiddag wordt i.s.m. ILVO en Landbouw & Visserij georganiseerd.
lees meer ...

27/11/2013

Boer bezoekt boer: "Een dag rond robotmelken"

KU Leuven, ILVO en de Hooibeekhoeve slaan de handen in elkaar voor het IWT-project "Individuele opvolging van vruchtbaarheid bij melkvee aan de hand van online meetbare melkparameters". In dit project streven we naar: (1) een veelvuldiger, beter en efficiënter gebruik van commercieel beschikbare sensoren, (2) de ontwikkeling van nieuwe innovatieve sensortechnologie voor de melkveehouderij, (3) samen werken aan betere vruchtbaarheidsresultaten voor het Vlaamse melkvee.
In het kader van dit project vindt op woensdag 27 november 2013 een tweede Boer-bezoekt-Boer event plaats met als thema “robotmelken”.
lees meer ...