Agenda

Ingaven voor mei 2018

24/05/2018

Studieavond 'Licht als gewasbeschermingsmiddel', een verlicht idee of tasten in het duister?

Geïntegreerde gewasbescherming is een must. Of ook lichtkwaliteit (bv. UV-C of rood licht) een rol kan spelen als alternatieve methode van gewasbescherming, ontdekken we op deze avond. We starten algemeen met een blik op het lopende LED-onderzoek bij onze noorderburen. Daarna verdiepen we ons in de effecten van lichtkwaliteit op ziekteresistentie. Hierop volgen enkele praktijkvoorbeelden bij tomaat en aardbei, waarbij UV-C wordt ingezet tegen witziekte. Tot slot zijn er een aantal praktische demosessies.
lees meer ...

25/05/2018

Inspiratienamiddag 'Innoveren in de landbouw'

ILVO werkt mee aan het evenement van ‘Vlaams Ruraal Netwerk over ‘innoveren in de landbouw’. Dat evenement vindt plaats op 25 mei 2018 op een boerderij in Corroy-le-Grand. Precisielandbouwspecialist Jurgen Vangeyte heeft het in een cornergesprek over 'Digital boeren? Op weg naar voedsel productie 4.0'.
lees meer ...

29/05/2018

Openbare verdediging doctoraal proefschrift Cristina Rojo Gimeno

Titel: Economic and institutional perspectives on the role of data, information, and advice in the animal health advisory system

lees meer ...

29/05/2018

Demonamiddag voor melkveehouders: "Maak onderbouwde keuzes op je melkveebedrijf"

Als melkveehouder kom je gedurende jouw carrière voor bepaalde kleinere en grotere beslissingen te staan die de toekomst van jouw bedrijf bepalen. Kies je voor groei dan rijzen vragen als: is er voldoende grond voor ruwvoeders en mestafzet, is er voldoende arbeid beschikbaar, loont deze groei in extra rendement,… Of misschien overweeg je andere scenario’s als jongvee opfok uitbesteden, verbreding, biologische melkveehouderij, ...?
Op deze demodagen wordt toegelicht hoe bedrijfsbeslissingen onderbouwd kunnen worden door middel van bedrijfseconomische gegevens uit de boekhouding.
lees meer ...

29/05/2018

Stappen naar een NEXT GENERATION monitoring van de melkkoe

Resultaten na 3 jaar onderzoek in het project MONICOW
Netwerkevent voor de melkveehouderij en de toeleveranciers
lees meer ...

Pagina 2 van 3Eerste   Vorige   1  [2]  3  Volgende   Laatste