Agenda

Ingaven voor november 2018

13/11/2018

Slotevent Pilootprojecten Productief Landschap

Hoe kunnen we de open ruimte in verstedelijkt Vlaanderen versterken via duurzame landbouwontwikkeling?
Vijf jaar geleden startten ILVO, Team Vlaams Bouwmeester, het Departement Omgeving en het Departement Landbouw en Visserij een ambitieus traject op rond die vraag. Uit 28 ingediende voorstellen werden vijf pilootprojecten geselecteerd, waarvoor vervolgens een begeleidingstraject op maat werd uitgewerkt.
Het doel? Op het terrein vijf inspirerende cases uitwerken waar een innovatieve kijk op landbouw gekoppeld wordt aan de ontwikkeling van een aantrekkelijk landschap en de creatie van een breed maatschappelijk draagvlak. Zowel de partners als de initiatiefnemers, de ontwerpers en de projectregisseurs hebben daar belangrijke lessen uit getrokken. De partners lanceren een manifest met 5 aanbevelingen voor al wie betrokken is bij landbouw en ruimtelijke planning in de 21ste eeuw.
Tijdens dit afrondend persmoment komt u te weten wat die lessen/aanbevelingen zijn en of er een vervolg aan PPPL wordt gebreid.

lees meer ...

14/11/2018

BICEpS Colloquium: pre-registration and call for presentations

The colloquium offers the Belgian ICES community an opportunity to share and improve its scientific contribution to ICES.

lees meer ...

25/11/2018

Dag van de wetenschap

Op zondag 25 november 2018 vindt de jaarlijkse Dag van de Wetenschap plaats. Ook dit jaar zet het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) de deuren open van het Marien Station Oostende en kan je aan boord gaan van het onderzoeksschip Simon Stevin. Tijdens deze editie brengen mariene wetenschappers geheimen uit zee aan de oppervlakte.
lees meer ...

26/11/2018

Broodje-symposium op INTERPOM 2018 "Aardappelen in Vlaanderen: een KENNISgedreven verhaal!"

In het MEETING CENTER van Kortrijk Xpo
Te bereiken via de INTERPOM beurs hal 1 of hal 6 of net naast de ingang NOORD.
https://www.kortrijkxpo.com/praktisch/bereikbaarheid/
lees meer ...

29/11/2018

ICAG-seminarie: Landbouw en landschap in vervoering

de co-evolutie van landbouw en landschap in Voeren in verleden, heden en toekomst
lees meer ...

Pagina 2 van 3Eerste   Vorige   1  [2]  3  Volgende   Laatste