Agenda

Ingaven voor oktober 2012

24/10/2012

Openbare verdediging van het doctoraal proefschrift van Dieter Foqué

"Optimalisatie van spuittechniek in de sierteelt"
Voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen gebruiken siertelers veelal spuitlansen of –pistolen bij hoge spuitdrukken en -volumes. Deze technieken resulteren echter in hoge blootstellingsrisico's voor toepasser en milieu, een niet uniforme verdeling van de spuitvloeistof in het gewas en hoge arbeidskosten. Daarom hebben siertelers nood aan informatie omtrent efficiëntere toepassingstechnieken zoals spuitboomsystemen.
lees meer ...

25/10/2012

KMO Kennisbeurs

Stel je vraag en laat onderzoeksinstellingen ze beantwoorden
Wil je innoveren? Dan hou je best 25 oktober 2012 vrij. Die dag buigen 60 Vlaamse onderzoeksinstellingen zich over jouw vragen.
Je leest het goed: jouw vragen!
lees meer ...

30/10/2012

Uitnodiging infovergadering voor alle landbouwers met interesse voor het telen van koolzaad

In 2005 bevond zich meer dan de helft van het Vlaamse koolzaadareaal in de provincie Vlaams-Brabant. Anno 2010 is dit aandeel nog 36%, wat betekent dat het areaal hier minder snel toeneemt dan in de rest van Vlaanderen.
Wat heeft deze teelttechnisch en economisch interessante teelt nodig om meer uitbreiding te vinden? Is de toepassing van koolzaad als groene grondstof een interessante optie?
Deze informatievergadering, gericht op koolzaadtelers en op landbouwers met interesse voor het telen van koolzaad, wil naast teeltadvies ook een antwoord bieden op deze vragen.
lees meer ...

Pagina 2 van 2Eerste   Vorige   1  [2]  Volgende   Laatste