Wetenschappelijk medewerker biologie

Het Eigen Vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een master diploma voor de werving van een
contractuele functie EV: Wetenschappelijk medewerker biologie (M/V)
Vacaturenummer: EV/2019/009/Dier1
Entiteit: ILVO EV - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek - Eigen Vermogen
Afdeling: Dier
Standplaats: Oostende
Plaats van tewerkstelling: Ankerstraat 1, 8400 Oostende

Doel van de functie

Je ondersteunt het wetenschappelijk en toegepast wetenschappelijk onderzoek binnen de onderzoeksgroep Aquatisch Milieu en Kwaliteit. Dit omhelst voornamelijk het sorteren van benthos stalen en het determineren van macrobenthos organismen m.b.v. een binoculaire microscoop. Je werkt daarbij nauw samen met de diverse projectverantwoordelijken binnen de groep AMK.

Als wetenschappelijk medewerker - biologie bouw je mee aan de taxonomische en ecologische expertise wat betreft het macrobenthos in het Belgisch deel van de Noordzee. Je staat o.a. in voor de uitwerking van stalen, i.e. triëren, determineren, sexen, tellen, wegen van de macrobenthische organismen.

Je neemt kennis van de uit te voeren opdrachten (vnl. microscopie gerelateerd werk), je plant de eigen praktische organisatie teneinde de werkzaamheden efficiënt te laten verlopen. Je wint voorafgaandelijk informatie in bij de diverse projectverantwoordelijken van de groep ter verduidelijking van de opdracht en verricht voorbereidend studie- en opzoekwerk.

Je neemt deel aan de staalnames en diverse zeecampagnes, vnl. met de onderzoeksschepen R.V.Belgica en R.V.Simon Stevin. Je werkt volgens de vooropgestelde kwaliteitsvereisten, procedures en veiligheidsvoorschriften zoals vastgelegd in het kwaliteitshandboek van het Animalab managementsysteem gebaseerd op de NBN EN ISO/IEC 17025 norm. Je draagt bij tot de invoer van de gegevens in de AMK databank.

Je maakt dagelijks timesheets en houdt een agenda bij i.v.m. de uit te voeren taken. Je brengt op regelmatige basis mondeling verslag uit over de voortgang van de werkzaamheden aan de projectverantwoordelijken. Je verleent assistentie naar stagiairs en studenten en neemt deel aan de AMK-groepsvergaderingen.

Wijze van kandidaatstelling

Solliciteren kan tot en met vrijdag 15 maart 2019.

Om te solliciteren e-mail je een motivatiebrief met CV naar Bart Sonck – afdelingshoofd Dier via bart.sonck@ilvo.vlaanderen.be.

Vermeld in het onderwerp van de mail het vacaturenummer EV/2019/009/Dier1.

Info

Over de inhoud van de functie:

Gert Van Hoey - projectleider
T: 059569847 – gert.vanhoey@ilvo.vlaanderen.be

Over de selectieprocedure en/of arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij:

Sven Van wettere - HR Business Partner
T: 09 272 25 10 - sven.vanwettere@ilvo.vlaanderen.be

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod