Wetenschappelijk medewerker DNA-metabarcoding van bodemfauna

Het Eigen Vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een masterdiploma voor de werving van een
Functie EV: Wetenschappelijk medewerker DNA-barcoding van bodemfauna
Vacaturenummer: EV/2019/027/Plant96
Entiteit: Eigen Vermogen (EV) - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Afdeling: Plant
Standplaats: Merelbeke
Plaats van tewerkstelling: Burg. Van Gansberghelaan 96, 9820 Merelbeke

Doel van de functie

Als wetenschappelijk medewerker maak je deel uit van een multidisciplinair team van experten uit verschillende vakgebieden zoals agronomie, veldproefwerking, gewasbescherming, bodemgezondheid, economische rendabiliteit van landbouwbedrijven en ketenontwikkeling binnen de agrofoodsector.

Je werk bestaat uit volgende taken:

  • Samen met het team, sta je in voor de praktische uitvoering van de taken van het SoildiverAgro project, namelijk optimalisatie DNA-metabarcoding van nematodengemeenschappen, analyseren van de data via bio-informatica en statistische programma’s.
  • Je werkt zelfstandig maar overlegt en rapporteert regelmatig met de interne projectcoördinator over de vorderingen van het onderzoek.
  • Je communiceert in samenspraak met de interne projectcoördinator naar andere onderzoekers, leden van het consortium, als naar het brede publiek. Dit behelst zowel het geven van presentaties als het schrijven van vulgariserende en wetenschappelijke artikels.
  • Je werkt mee aan het toepassen van de ontwikkelde methodes bij andere projecten en organismen.
  • Je volgt de relevante wetenschappelijke literatuur nauwgezet op en volgt opleidingen, zowel intern als extern, teneinde jouw expertise verder uit te breiden.

Hoe solliciteren?

Om te solliciteren mail je een motivatiebrief samen met CV (met vermelding van het vacaturenummer) naar Kristiaan Van Laeckekristiaan.vanlaecke@ilvo.vlaanderen.be en dit ten laatste tegen zondag 11 augustus 2019.

Geschikt bevonden kandidaten (op basis van CV screening) worden uitgenodigd voor een interview in de week van 19 augustus 2019 (datum onder voorbehoud). Gelieve een telefoonnummer waar u overdag te bereiken bent en uw e-mailadres te vermelden op uw CV.

Meer info nodig?

Inhoudelijk: Lieven Waeyenberge, Senior onderzoeker - 09 272 24 67 - lieven.waeyenberge@ilvo.vlaanderen.be

Arbeidsvoorwaarden: Caroline Buyst, HR-specialist - 09 272 25 12- caroline.buyst@ilvo.vlaanderen.be.

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod