PhD CRISPR/Cas9 bij selder

ILVO is op zoek naar een kandidaat met masterdiploma voor een doctoraatsbeurs die start in het najaar van 2018.

Situering van het project

Selder is een belangrijk gewas voor de Vlaamse agro-voedingsindustrie, zowel op vlak van de teelt als in de verwerking. Het is een belangrijke grondstof voor de versmarkt, de versnijderij en de verwerkende industrie. Selder is ook één van de veertien verplicht te etiketteren ingrediënten, omwille van het feit dat selderallergie bij de meest voorkomende voedselallergieën behoort. 

Het doel van deze PhD-beurs is om bij witte selder, groene selder en knolselder CRISPR/Cas9 te gebruiken om wijzigingen aan te brengen in het Api g eiwit, om zo allergische responsen te reduceren, zonder de groeikracht van de plant en zijn afweer tegen ziekten en plagen te hypothekeren.

Functie omschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en uitwerking van het onderzoeksluik in het project. Voor dit onderzoek wordt ook samengewerkt met VIB-UGent (Proteomics Expertise Center en Center for Plant Systems Biology). 

Samen met je begeleiders stel je onderzoeksplannen op, voer je analyses en onderzoek uit in het laboratorium, zorg je voor de verwerking en wetenschappelijk publicatie. Het onderzoek wordt hoofdzakelijk uitgevoerd aan het ILVO (Eenheid plant).

Je competentie profiel

Je bent houder van een universitair diploma (Master) in bio-ingenieurswetenschappen, (bio)wetenschappen, biomedische wetenschappen, of gelijkwaardige opleiding, met tenminste de vermelding 'onderscheiding' of gelijkwaardig. 

Je voldoet aan de generieke voorwaarden voor het uitvoeren van een doctoraat binnen ILVO.

Wijze van kandidaatstelling

Geïnteresseerde kandidaten sturen (per e-mail) een motivatiebrief en CV (met een kopie diploma en puntenlijst; of ingeval van laatstejaars puntenlijst van voorgaande jaar) met duidelijke vermelding PhD - Selder naar:

Dr. ir. Kristiaan Van Laecke, afdelingshoofd eenheid Plant,
kristiaan.vanlaecke@ilvo.vlaanderen.be

Kandideren kan tot en met vrijdag 24 augustus 2018.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je terecht bij:

Dr. ir. Johan Van Huylenbroeck, wetenschappelijk directeur
ILVO – Eenheid Plant
Caritasstraat 39, 9090 Melle
johan.vanhuylenbroeck@ilvo.vlaanderen.be
T 09 272 28 62 

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod