PhD positie Welzijn van Varkens en Pluimvee in Vrije Uitloop Systemen

Het Eigen vermogen van ILVO is momenteel op zoek naar een kandidaat met een master diploma in de richting Diergeneeskunde, Biologie, Bio-ingenieur, Dierwetenschappen, Biotechnologie of gelijkwaardige dicipline *
Functie EV: Doctoraatspositie voor project PPILOW (Horizon 2020)
Vacaturenummer: EV/2020/001/D68
Entiteit: Eigen Vermogen (EV) - Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Afdeling: Dier
Standplaats: Melle en Gent
Plaats van tewerkstelling: Scheldeweg 68 - 9090 Melle

Het project

De doctoraatsstudent(e) zal tewerkgesteld worden op het Europese Horizon 2020 PPILOW project Poultry and PIg Low-input and Organic production systems’ Welfare, waarbij ILVO één van de 23 partnerorganisaties is.
PPILOW beoogt – door co-creatie met verschillende actoren – oplossingen aan te reiken om het welzijn van pluimvee en varkens gehouden onder biologische en vrije uitloopsystemen te verbeteren.

Wat verwachten we?

  • Je hebt een masterdiploma in de richting Diergeneeskunde, Biologie, Bio-Ingenieur, Dierwetenschappen, Biotechnologie of gelijkwaardige discipline *
  • Je hebt een sterke interesse in duurzame en diervriendelijke varkens- en pluimveehouderij
  • Je bent geboeid door wetenschappelijk onderzoek en gemotiveerd om een PhD te behalen
  • Je hebt goede IT (Word/Excel/Powerpoint/Outlook), numerische en statistische vaardigheden
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, analyseren van data, presenteren van resultaten
  • Je hebt een Europees rijbewijs (categorie B)
  • Je bezit een FELASA C certificaat (proefdierkunde) of bent bereid dit te behalen tijdens het eerste jaar van je doctoraat (cursussen worden voorzien) 
* Voldoen aan de vereisten en reglement doctoraatsbeurzen bij ILVO.
* Voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het doctoraat bij Universiteit Gent.


Ons aanbod

Een gevarieerde en uitdagende job (als onderzoeker) die ook maatschappelijk relevant is. Je zal deel uitmaken van een internationaal team van onderzoekers verbonden aan verschillende instituten. Je zal tewerk gesteld worden als doctoraatsstudent(e) gedurende 4 jaar in een dynamische onderzoeksomgeving binnen het ILVO met diverse mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en waar de volgende waarden hoog in het vaandel gedragen worden: positief, proactief, professioneel, voorbeeldfunctie, samenwerking. 

Hoe solliciteren?

 

Om te solliciteren, mail je een motivatiebrief samen met cv en kopie van diploma (met vermelding van het vacaturenummer en het project PhD - PPILOW) naar personeel@ilvo.vlaanderen.be (t.a.v. Prof. dr. Frank Tuyttens, Groepsleider Welzijn & Gedrag Landbouwdieren) en dit ten laatste op 15 februari 2020. Geschikt bevonden kandidaten (op basis van cv screening) worden uitgenodigd voor een interview op vrijdag 28 februari of maandag 2 maart 2020.

Meer info nodig?

 

Inhoudelijk

Arbeidsvoorwaarden:
Caroline Buyst, HR: +32 9 2722512 - caroline.buyst@ilvo.vlaanderen.be.

 

Meer info over het takenpakket, profiel en ons aanbod