Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf september 2018

Experimenteren met agro-ecologie

Vlaamse, Waalse en Franse onderzoekers verenigen zich in het project TRANSAE. Zij zullen een groep landbouwpioniers ondersteunen in hun transitie naar agro-ecologie. Kennis en ervaring uit experimenten en analyses zullen gebruikt worden om zowel de bedrijfsvoering van de deelnemende landbouwers te versterken als om een bredere groep van geïnteresseerde landbouwers te bereiken.


Nieuwsgolf september 2018

Nieuw emissieproject wil ammoniakuitstoot aan de bron aanpakken

Pluimveebedrijven gebruiken vaak end-of-pipe technieken om de ontstane uitstoot naar de omgeving te reduceren. Het project ‘Naar een meer duurzame pluimveehouderij via brongerichte vermindering van ammoniakemissie’ draait de rollen om en probeert het ontstáán van de ammoniakemissie te reduceren; een aanpak bij de bron dus.

Nieuwsgolf september 2018

Irrigatieproject helpt de boer keuzes maken bij irrigatie

Landbouwers efficiënter laten beregenen zodat het beschikbare water zo optimaal mogelijk ingezet wordt, dat is het doel van het op 1 oktober van start gaande “Irrigatie 2.0”. Waterbehoefte van teelten en het aanbod van alternatieve waterbronnen zullen in een gebruiksvriendelijk en vrij toegankelijk online platform worden gevisualiseerd.

Nieuwsgolf september 2018

Eigen grond, schone grond? Verhitting van restaarde uit de aardappelteelt voor kwalitatieve herintroductie in het bedrijf

Flander’s Food en ILVO ontwikkelen samen met de Bodemkundige Dienst en UGent een methode om via restwarmte nematoden in restaarde op aardappelverwerkende bedrijven af te doden. Een dergelijke efficiënte ‘schoonmaak’ is een vereiste voor een herintroductie van kwaliteitsvolle restaarde op het veld/bij de telers.

Nieuwsgolf september 2018

Bijvangst beschermen in een gemengde visserij?

Nu de Europese aanlandplicht een feit is, stelt zich de vraag hoe bijvangstsoorten in een gemengde visserij goed kunnen worden beschermd. Het nieuwe EU-project PROBYFISH onderzoekt welke beheermaatregelen die vraag kunnen helpen beantwoorden.

Pagina 1 van 71Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste   

GA