Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf oktober 2018

Gezonde appelen, druiven en wortelen.

Geoptimaliseerde geïntegreerde gewasbescherming voor nauwkeurige detectie en bestrijding van plantenziekten bij meerjarige gewassen en vollegrondsgroenten.

Ruim 15 Europese partners, waaronder ILVO, gaan in het Horizon2020 project OPTIMA milieuvriendelijke, duurzame gewasbeschermingsstrategieën en applicatietoestellen uitwerken voor 3 typische Europese gewastypes: boomgaarden, wijngaarden en vollegrondsgroenten.


Nieuwsgolf oktober 2018

Op naar gezonde hop. Detectie, identificatie en insleeproutes van Verticillium bij hop

Welke schimmelsoorten van de groep Verticillium komen er voor in hopplanten en in de bodems waarop ze groeien, en zijn ze mild dan wel dodelijk voor de planten? En hoe kunnen we de schimmels opsporen en hun insleep vermijden? Dat zijn de hoofdvragen binnen VERTIHOP, een tweejarig project door ILVO en Inagro.

Nieuwsgolf oktober 2018

GLITCH! Hightech toepassingen voor een klimaatneutrale glastuinbouw.

Het INTERREG project Glitch wil meer hightech ingang laten vinden in de glastuinbouw door in te spelen op het innovatieproces zelf. Telers, technologiebedrijven, onderzoeksinstellingen en klanten werken samen aan efficiëntere en duurzamere teeltsystemen en technieken. ILVO neemt in dit project de leiding voor een verdere ontwikkeling van klimaatneutrale glastuinbouw.

Nieuwsgolf september 2018

Experimenteren met agro-ecologie

Vlaamse, Waalse en Franse onderzoekers verenigen zich in het project TRANSAE. Zij zullen een groep landbouwpioniers ondersteunen in hun transitie naar agro-ecologie. Kennis en ervaring uit experimenten en analyses zullen gebruikt worden om zowel de bedrijfsvoering van de deelnemende landbouwers te versterken als om een bredere groep van geïnteresseerde landbouwers te bereiken.


Nieuwsgolf september 2018

Nieuw emissieproject wil ammoniakuitstoot aan de bron aanpakken

Pluimveebedrijven gebruiken vaak end-of-pipe technieken om de ontstane uitstoot naar de omgeving te reduceren. Het project ‘Naar een meer duurzame pluimveehouderij via brongerichte vermindering van ammoniakemissie’ draait de rollen om en probeert het ontstáán van de ammoniakemissie te reduceren; een aanpak bij de bron dus.

Pagina 9 van 79Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste