Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2018

Transitie naar agroforestry als klimaataangepast landbouwsysteem: project FarmLife

ILVO gaat, in het kader van klimaatverandering en samen met 6 partners, op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen voor leefbare en veerkrachtige agroforestry systemen. Via uitwerking op pilootbedrijven, en de ontwikkeling van toolkits en opleidingen voor transitiemanagers, willen de projectpartners de transitie naar agroforestry ondersteunen.

Nieuwsgolf oktober 2018

ILVO toont expertise in diverse domeinen tijdens drie publieksevents dit najaar

Wat hebben Dag van de Landbouw, SuperNova en PIT met elkaar gemeen? Dat ILVO er zijn schouders onder zette met telkens een uitgekiend programma.

Nieuwsgolf oktober 2018

De kever in de aardappelberg. Detectie, bestrijdingsmaatregelen en impactstudie voor uitheemse Epitrix soorten in België.

Er is slechts een beperkt risico op insleep van de uitheemse en schadelijke aardvlooien Epitrix cucumeris en Epitrix papa vanuit besmette gebieden in Portugal en Spanje; dat blijkt uit de onderzoeksresultaten van ILVO, UGent, CRAW en PCA. Binnen het project DEPITRIM werden introductie- en vestigings-risicokaarten gemaakt, en werden aanbevelingen geformuleerd voor aardappelhandelaars en het FAVV voor de aanpak van uitheemse Epitrix soorten na vaststelling.

Nieuwsgolf oktober 2018

Leven tussen windmolens. Milieueffecten van offshore windparken in de zachte sedimenten rond de windturbines.

Tot nu toe werden geen rif-effecten of effecten van visserij-uitsluiting waargenomen in de zanderige zones tussen windturbines, dat blijkt uit de recente monitoringsresultaten naar vissen en ongewervelden in twee windparken. De soorten, die er leefden vóór de bouw van de windparken, domineren nog steeds de zachte sedimenten.

Nieuwsgolf oktober 2018

De Andere kip. Vermarkting van een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking

Begin 2018 ging het demonstratieproject ‘De Andere Kip’ van start. Daarbij demonstreren de projectpartners hoe in Vlaanderen een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking in de markt kan gezet worden. Doorheen het project wordt gewerkt rond management, diergezondheid, ketenontwikkeling, bedrijfseconomie en vermarkting.

Pagina 8 van 79Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste