Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2019

Over grondsmaak en biovlokken. Aquacultuur in stroomversnelling gebracht via onderzoek en individuele begeleiding.

Ondernemen in aquacultuur is een grote uitdaging, maar biedt tegelijk ook veel kansen. Drie jaar lang ondersteunde het Interreg-project Aquavlan2 de aquacultuur- en glastuinbouwsector in de grensregio Vlaanderen-Nederland via onderzoek en individuele begeleiding. ILVO ontwikkelde binnen dit programma een manier om grondsmaak in kweekwater te verminderen, en testte de toepassing van biovlokken als voer voor verschillende soorten.

Nieuwsgolf december 2019

Quinoa in versnelling. Uitrol van een rendabele gangbare en biologische teelt in Vlaanderen.

Een rendabele gangbare en biologische quinoa-teelt uitrollen in Vlaanderen, mét behoud van het “groene imago” van dit gewas en zónder gebruik van pesticiden en/of herbiciden. Dat is het doel van het pas gestarte QUILO (QUINOA LOKAAL).

Nieuwsgolf december 2019

Besparen op eiwit. Efficiënter benutten van voedereiwit voor runderen als antwoord op verstrengde klimaat- en milieuwetgeving

Eiwitbesparing via verbetering van de ruwvoederkwaliteit, via precisievoeding en via efficiëntere koeien, dat is het drievoudige doel van project EKOPTI. Die eiwitbesparing moet ten goede komen aan het milieu – via reductie van emissies en verlaagde klimaatimpact -, en moet besparingen opleveren voor landbouwbedrijven.

Nieuwsgolf december 2019

Een andere rol voor adviseurs in innovatieprocessen? i2connect gaat op verkenning

Hoe kunnen adviseurs bijdragen tot meer interactieve innovatieprocessen, en welke rol kunnen/moeten zij hierbij opnemen? Dit is de centrale vraag binnen het Europese H2020 i2connect project, dat startte op 1 november dit jaar.

Nieuwsgolf december 2019

Schade aan nachtschade? Screening van plantenvirussen aanwezig in gecultiveerde en wilde planten van de nachtschadefamilie.

Een niet-doelgerichte en dus heel brede ‘High Throughput Sequencing’-techniek beschikbaar maken voor screening van plantenvirussen, dat is het doel van project SEVIPLANT. Voor de ontwikkeling van deze tool richten de onderzoekers zich op Solanaceae (nachtschadefamilie), waartoe aardappel, tomaat, paprika en aubergine behoren. Het onderzoek draagt bij aan de inschatting van het risico op virsusschade in de land- en tuinbouw en aan internationaal beleid.

Pagina 8 van 88Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste