Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2012

Gezond met vet? Vervanging van ongezonde vetten in de voeding door meer gezonde vetten

In dit projectvoorstel onderzoeken we de mogelijkheden om in diverse voedingsproducten verzadigde vetten volledig of gedeeltelijk te vervangen door onverzadigde vetten, zonder de technologische en smaakeigenschappen van het product aan te tasten.

Nieuwsgolf december 2012

Een appelschilletje voor de dorst. Betere valorisatie van nevenstromen door systeeminnovaties

Genesys is de eerste Gecoördineerde Actie binnen ILVO2020, een organisatiebrede denkoefening. Dit projectvoorstel tracht het inhoudelijk probleem van reststromen aan te pakken door interessante innovaties uit te werken.

Nieuwsgolf november 2012

Conferentie NUTRIHORT (16-18 september 2013, Gent)

‘Nutrient management, innovative techniques and nutrient legislation in intensive horticulture for an improved water quality’
Van 16 tot 18 september 2013 organiseert ILVO-Plant Teelt en Omgeving samen met Ugent Vakgroep Bodembeheer, PCG, PCS, PSKW en Inagro in Gent de conferentie ‘NUTRIHORT: Nutrient management, nutrient legislation and innovative techniques in intensive horticulture’. De conferentie gaat door op de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van UGent.

Nieuwsgolf november 2012

Smaakbepaald succes. Het smaaklabo van ILVO-Technologie & Voeding

Bij voeding bepaalt smaak het succes van het product. Daarom beschikt ILVO over een volledig uitgerust smaaklabo, waar zorgvuldig samengestelde en opgeleide panels zich buigen over de smaak van diverse voedingsproducten.

Nieuwsgolf november 2012

Zoet zonder suiker. Steviolglycosiden als potentiële suikervervangers

Aandacht voor gezonde en natuurlijke voeding is een belangrijke maatschappelijke trend waarop de voedingsindustrie zeker wenst in te spelen. De toelating voor het gebruik van stevia en steviolglycosiden laat bedrijven toe om producten met een gereduceerde calorie-inhoud te produceren en gelijktijdig ook het natuurlijk karakter van het levensmiddel te bewaren. Zoals echter vaak het geval is bij het gebruik van intensieve zoetstoffen, stelt men vast dat producten gezoet met steviolglycosiden een iets andere smaak kunnen hebben dan producten op basis van suiker. Bij ILVO-Technologie & Voeding wordt voor diverse levensmiddelen nagegaan welk potentieel stevia biedt.

Pagina 77 van 80Eerste   Vorige   71  72  73  74  75  76  [77]  78  79  80  Volgende   Laatste