Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf februari 2020

Evaluatie van de aanlandplicht en ecosysteembeheersmaatregelen in de Europese visserij.

In hoeverre is er reeds sprake van een ecosysteembenadering in het beheer van Europese visserijen? En hoe loopt het met de Europese aanlandplicht? Om een antwoord te zoeken op deze vragen werd op Europees niveau een onderzoeksconsortium samengesteld, waar ILVO deel van uit maakt.

Nieuwsgolf februari 2020

ILVO onderzoekt optimale huisvesting voedsters bij konijnen

De huisvesting van de Belgische konijnen is sterk verbeterd de afgelopen jaren, door de introductie van verrijkte parken. Momenteel wordt part-time groepshuisvesting voor voedsters onderzocht door ILVO. In de praktijk is het namelijk haast onmogelijk om voedsters continu in groep te houden.

Nieuwsgolf december 2019

Van smoothies tot hummus. Veel bedrijven namen deel aan de workshop “Mixing oplossingen voor de voedingsindustrie”

Op 17 oktober werden in de Food Pilot twee nieuwe mixing systemen gedemonstreerd. De proeffabriek breidde namelijk uit met 2 semi-industriële productietoestellen voor het bereiden van sauzen, emulsies en pre-mixes. Dat gebeurde met de steun van EFRO.

Nieuwsgolf december 2019

ILVO verbindt zich tot meer transparantie over dierproeven

Een 20-tal Belgische onderzoekscentra en bedrijven, waaronder ook ILVO, ondertekenden een transparantie-overeenkomst over dierproeven. Gezamenlijk gaan ze het engagement aan om op een meer open manier te communiceren over wetenschappelijke proeven met dieren.

Nieuwsgolf december 2019

Ammoniakvorming bij pluimvee aan de bron aanpakken. Een reductie in ruweiwit van het voeder met 10 tot 20% levert veelbelovende resultaten.

Een reductie van 10 tot 20% in het gehalte ruw eiwit van het voeder tijdens de groeier- en finisherfase leverde veelbelovende resultaten op gebied van ammoniakconcentraties in de vleeskuikenstallen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het VLAIO-project KUIKEMIS, dat één jaar geleden van start ging en streeft naar een meer duurzame pluimveehouderij door ammoniakconcentraties aan de bron aan te pakken.

Pagina 7 van 88Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste