Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf februari 2019

Een rotte appel in de mand... De schimmel Penicillium expansum en het mycotoxine patuline in appels en afgeleide producten

Toevoeging van vitamine C aan troebel appelsap verhoogt de afbraak van het mycotoxine patuline, dat blijkt uit een pas afgerond project door ILVO en het Franse INRA. Het onderzoek richtte zich op de invloed van externe factoren op de groei van de patulineproducerende schimmel Penicillium expansum en op de productie van patuline. Ook de stabiliteit van patuline tijdens verwerking en bewaring van troebel appelsap werd onderzocht.

Nieuwsgolf februari 2019

Naar een hoger rendement door het verantwoord verlengen van de legperiode

Het LEGLANGER-project wil leghennenhouders handvaten aanreiken om de legperiode van hennen op een verantwoorde manier te verlengen. Door het langer aanhouden tot een leeftijd van 100 weken kan de duurzaamheid en rendabiliteit op het leghennenbedrijf namelijk aanzienlijk stijgen. Knelpunten zoals een gereduceerde eischaal- en botkwaliteit, diergezondheid en welzijn moeten daarbij worden opgevangen.

Nieuwsgolf februari 2019

Bederfenzymen opsporen in rauwe melk

Een eerste stap naar de ontwikkeling van een snelle en eenvoudige methode voor controle van rauwe melk op hittebestendige bederfenzymen, dat is het resultaat van project PROMILK. Tijdens gekoelde bewaring van rauwe melk kunnen vóór het verwerkingsproces namelijk Pseudomonas bacteriën ontwikkelen, die hittebestendige enzymen produceren met negatieve effecten op smaak en stabiliteit van UHT-producten.

Nieuwsgolf februari 2019

Bodemverdichting voorkomen en remediëren

ILVO, Inagro, Bodemkundige Dienst van België (BDB) en UGent gaan samen op zoek naar preventiemaatregelen tegen en oplossingen voor bodemverdichting in de landbouw. Via veldproeven en samenwerking met landbouwers, loonwerkers, machineconstructeurs en bandenfabrikanten willen ze tot efficiënte en haalbare oplossingen komen.

Nieuwsgolf februari 2019

Thematisch netwerk rond hergebruik van stikstof en fosfor

Technologieën, producten en praktijken voor hergebruik van stikstof en fosfor tot bij de landbouwers krijgen, dat is het doel van het Europese project NUTRIMAN. Die aanpak stimuleert de circulaire economie en garandeert een efficiënt gebruik door landbouwers, zowel vanuit economisch als milieukundig standpunt.

Pagina 6 van 79Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste