Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf december 2018

Kip met kastanjes? Kastanjetannines in pluimveevoeding om pluimveeprestaties en darmgezondheid te verbeteren.

Welke mechanismen zitten achter de gunstige werking van tannines op pluimveegezondheid en –productie? En hoe kunnen we die werking optimaliseren? ILVO, UGent en bedrijf Sanluc zetten proeven op met kastanjetannines voor leghennen en vleeskuikens.

Nieuwsgolf december 2018

Lang leve de koe! Doelgericht verlengen van de levensduur van melkvee met het oog op klimaatmitigatie

Een verlaagde broeikasgasemissie met dezelfde hoeveelheid geproduceerde melk bereiken door een meer kennisgedreven en vrijwillig verbeterd bedrijfsmanagement. Dat is het doel van het demonstratieproject door ILVO, de Hooibeekhoeve en Inagro. Vind ons op Agriflanders!

Nieuwsgolf december 2018

Chique Cichorium. Een nieuwe markt voor reststromen van witloof, andijvie en radicchio

Bij de productie en verwerking van de bladgroenten witloof, radicchio en andijvie en de industriële verwerking van cichorei voor de productie van inuline ontstaan er heel wat reststromen. Binnen het nieuwe project CichOpt willen Europese partners die reststromen opwaarderen tot ingrediënten van voeding en drankjes, en van cosmetica en biomaterialen.

Nieuwsgolf december 2018

Verhoogde bioveiligheid op vleeskuikenbedrijven ter reductie van Campylobacter

Via eenvoudige bioveiligheidsmaatregelen de insleep van de Campylobacter bacterie in vleeskuikentomen verminderen, dat is het doel van CAMPREVENT. Deze maatregelen moeten uiteindelijk leiden tot een reductie in het aantal besmettingen bij de mens.

Nieuwsgolf december 2018

Transitie naar agroforestry als klimaataangepast landbouwsysteem: project FarmLife

ILVO gaat, in het kader van klimaatverandering en samen met 6 partners, op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen voor leefbare en veerkrachtige agroforestry systemen. Via uitwerking op pilootbedrijven, en de ontwikkeling van toolkits en opleidingen voor transitiemanagers, willen de projectpartners de transitie naar agroforestry ondersteunen.

Pagina 5 van 77Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste