Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf maart 2020

Smakelijkheid van varkensvlees: immunocastraten zet je best niet op dieet

Immunocastraten voederen met een laag energetisch voeder in de derde fase vermindert de smakelijkheid van het vlees. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten van ILVO in het kader van project SuSi. Hoog energetisch voeder zorgt ervoor dat de vlees- en karkaseigenschappen van immunocastraten nauwer aansluiten bij deze van bargen, met smakelijker vlees.

Nieuwsgolf maart 2020

BEWARE & NOTE. Ontwikkeling van een systeem voor bewustmaking over, ...

... en snelle opsporing en melding van plantschadelijke quarantaine organismen in België

Een goed onderbouwd, gebruiksvriendelijk en wijdverspreid webplatform ontwerpen voor bewustmaking, waarschuwing, snelle opsporing en melding van de plantschadelijke quarantaine-organismen, dat is het doel van het project BEWARE&NOTE. Dit initiatief moet teelten, tuinen, bossen, parken en openbaar groen helpen beschermen tegen nieuwe, schadelijke infecties.


Nieuwsgolf maart 2020

Een robot in het veld? Co-creatie moet leiden tot autonome teeltbewerkingen

Een grondig getest prototype van een autonoom landbouwvoertuig, dat is het ambitieuze doel van Interreg project CIMAT. Dankzij doorgedreven innovatie en co-creatie moet het toestel bijdragen aan arbeidsbesparing, gebruiksgemak, bodemkwaliteit en misschien zelfs opbrengst.

Nieuwsgolf maart 2020

Meer data over vangsten en minder goed gekende visbestanden via Machine Vision technologie

Machine Vision introduceren in de Belgische boomkorvisserij met behulp van self-sampling, dat is de opzet van project VISIM. Die technologische aanpak moet resulteren in een grotere data flow over vangsten en teruggooi in deze specifieke tak van de visserij, en over de toestand van minder goed gekende visbestanden.

Nieuwsgolf maart 2020

Microbieel eiwit: een nieuwe eiwitbron voor voeder- en voedingstoepassingen

ILVO gaat, in het kader van project Prometheus, microbiële eiwitbronnen karakteriseren en de invloed van een aantal basisverwerkingstechnieken in de voedingsindustrie op de eigenschappen van de eiwitten onderzoeken. Op basis van de resultaten kan een toepassingsmatrix worden samengesteld om te voorspellen in welke levensmiddelen elk microbieel eiwit kan toegepast worden.

Pagina 5 van 88Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste