Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf april 2020

Chitine in de mix? Het effect van chitine als substraatadditief op de plant, ...

... op de microbiële bodemgemeenschap en op de ziektemakende bacterie Salmonella.

Kan de natuurlijke stof chitine een gunstig effect hebben in een bodemsubstraat voor de kweek van bladgroenten, met name als een natuurlijke groeiremmer van Salmonella? Deze onderzoeksvraag wordt gesteld in het project ChitinOMix, in het kader van de duurzame verbetering van voedselveiligheid van rauw geconsumeerde groenten.


Nieuwsgolf april 2020

Klaver schiet wortel. Variatie in worteleigenschappen binnen en tussen vlinderbloemige voedergewassen in functie van stikstofcondities.

ILVO gaat de beworteling van verschillende cultivars van luzerne en rode klaver onderzoeken: beworteling is immers essentieel voor een goede vestiging van deze vlinderbloemigen en voor het competitief vermogen. Uiteindelijk doel is om verbeterde mengsels van voedergrassen en vlinderbloemigen te ontwikkelen.

Nieuwsgolf april 2020

Vissersvaartuig als dataplatform: het VISTools project

Welke en hoeveel vis zit al in het ruim? Welke visslepen brachten het meest op? En hoeveel brandstof hebben we al verbruikt? Vissers en wetenschappers werken via geautomatiseerde sensortechnologie aan toegankelijke, informatieve tools voor de vissers, zowel aan boord als online.

Nieuwsgolf april 2020

Worminfecties bestrijden, een nieuwe uitdaging in de biologische pluimveehouderij

ILVO gaat, in het kader van het project PREBEBIOLEG, op zoek naar alternatieve methodes ter preventie en bestrijding van worminfecties bij biologische leghennen. Door wetenschappelijke kennis met praktijkervaringen te combineren, wil men de bio-leghennenhouders duidelijke handvaten aanreiken om deze problematiek het hoofd te bieden.

Nieuwsgolf april 2020

Een app voor kreupelheid? Innovatieve tools voor de ondersteuning van preventieve en behandelende klauwverzorging bij melkvee.

Klauwproblemen bij melkkoeien opsporen via de ontwikkeling van een betaalbare intelligente smartphone app, dat is het doel van project CLAWCARE. UGent, ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve en HoGent doen daarvoor beroep op mobiele warmtecamera’s en ontwikkelen een bijhorend zelflerend beeldverwerkingsalgoritme.

Pagina 4 van 88Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste