Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf mei 2020

Smart Growers: Slimme automatisatie, robotisatie en ICT-toepassingen voor de boomkwekerij, de asperge en de blauw bes

Slimme onkruidbestrijding en irrigatie, en het gebruik van sensoren in boomkwekerijen, in de aspergeteelt en in de teelt van blauwe bessen, dat is het doel van het nieuwe Interreg project Smart Growers. Via de introductie van Smart Farming op deze bedrijven wil het project een boost geven aan duurzame land- en tuinbouw in de Vlaams-Nederlandse grensregio.

Nieuwsgolf april 2020

De kracht van een netwerk: oplossingen voor problemen bij melkveehouders verspreid doorheen Europa

Toegankelijke wetenschappelijke informatie en een wijde verspreiding van oplossingen op bedrijfsniveau in de Europese melkveehouderij, dat is het resultaat van Europese project Eurodairy dat afliep in 2019. Alle technische informatie en inspiratie blijft beschikbaar voor melkveehouders via de website.

Nieuwsgolf april 2020

Veeteelt in natuurgrasland: vergoeding voor natuurbeheer en/of label voor natuurvlees nodig om uit de kosten te komen

Kruidenrijk grasland in natuurgebieden benutten als bron van voeder voor rundvee lijkt heel logisch, maar is het economisch gezien niet, zo blijkt uit de resultaten van de Operationele Groep AgroMeatsNature. In de realiteit zijn de kosten voor perceelbeheer door de landbouwer vaak groter dan verwacht, en die worden in Vlaanderen (nog) niet gecompenseerd met een vergoeding voor natuurbeheer.

Nieuwsgolf april 2020

Plantentoxines in voedingssupplementen: nieuwe analysemethodes beschikbaar

Verbeterde kennis over en analysemethodologieën voor diverse plantentoxines in voedingssupplementen, dat is de uitkomst van project ANAPLANTOX. Beide zijn noodzakelijk voor zowel producenten van voedingssupplementen als voor de bevoegde instanties (controle, wetgeving) in het kader van voedselveiligheid.

Nieuwsgolf april 2020

Virussen bij kersen. Little Cherry ziektecomplex verder ontrafeld op Europese schaal.

Volledige en gedeeltelijke genoomsequenties zorgen voor een betere diagnostiek en beheersing van, sensibilisering over, en beter internationaal beleid inzake de Little Cherry ziekte. Die ziekte kan veroorzaakt worden door twee virussen, en kan er toe leiden dat kerselaars extreem kleine en zure vruchten aanmaken.

Pagina 3 van 88Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste