Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf zomer 2019

FreeBirds - Kippen stimuleren om meer buiten te lopen

Individuele kippen in vrije uitloop opvolgen via tracking systemen om een beter zicht te krijgen op hun welzijn en productie, dat is het doel van het nieuwe project FreeBirds. Kennis over variatie in uitloopgebruik kan dan vertaald worden in aanpassingen aan het ontwerp van de uitloop.


Nieuwsgolf juni 2019

Onder de radar blijven bij voedselinfecties? Niet meer!

Nieuwe moleculaire opsporingstechnieken zijn een game changer.
Whole Genome Sequencing (WGS)
is de nieuw doorgebroken analysetechniek waarmee micro-organismen een zeer gedetailleerde fingerprint krijgen. De techniek is dermate sterk, dat het organismen van elkaar kan onderscheiden tot op stamniveau. ‘Voor de voedingsbedrijven zit er een ware revolutie aan te komen, voorspelt Lieve Herman (ILVO en Food Pilot). Men kan voortaan over heel de wereld volgen hoe de verspreiding van een stam gebeurde. Ook uitbraken waar men tot nu toe niet de oorsprong van vond zullen retroactief toch boven water kunnen komen.’

Nieuwsgolf juni 2019

Gevaccineerde varkens – een betere beheersing van Salmonella-infecties?

Vaccinatie van zeugen tegen Salmonella Typhimurium heeft een positief effect op de hoeveelheid maternale antilichamen in de biggen, en vaccinatie verlaagt het aantal besmette lymfeklieren van slachtvarkens, dat blijkt uit resultaten van het project SUSALVAC. Vaccinatie kan echter wel eventuele nationale monitoringsprogramma’s bemoeilijken.

Nieuwsgolf juni 2019

Botanische tuinen en arboreta als meldpunten van verontrustende ziekten en plagen

Twee keer ‘eerste melding in het land’ van bomenziektes op olm en ceder: het ‘schildwachtnetwerk’ van botanische tuinen en arboreta opgericht door de Plantentuin Meise, ILVO en CRA-W, bewijst zijn nut.

Nieuwsgolf juni 2019

Netwerk der netwerken. EURAKNOS wil een basis vormen voor een Europees kennisplatform voor de land-, tuin- en bosbouw

EURAKNOS wil het gebruik van de praktijkkennis in de land-, tuin- en bosbouw maximaliseren door een open kennisdatabase op te zetten. Daarin zal al deze kennis verbonden worden en makkelijk toegankelijk gemaakt worden voor de eindgebruiker, landbouwer, teler en bosbouwer.

Pagina 3 van 79Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste