Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf september 2018

Irrigatieproject helpt de boer keuzes maken bij irrigatie

Landbouwers efficiënter laten beregenen zodat het beschikbare water zo optimaal mogelijk ingezet wordt, dat is het doel van het op 1 oktober van start gaande “Irrigatie 2.0”. Waterbehoefte van teelten en het aanbod van alternatieve waterbronnen zullen in een gebruiksvriendelijk en vrij toegankelijk online platform worden gevisualiseerd.

Nieuwsgolf september 2018

Eigen grond, schone grond? Verhitting van restaarde uit de aardappelteelt voor kwalitatieve herintroductie in het bedrijf

Flander’s Food en ILVO ontwikkelen samen met de Bodemkundige Dienst en UGent een methode om via restwarmte nematoden in restaarde op aardappelverwerkende bedrijven af te doden. Een dergelijke efficiënte ‘schoonmaak’ is een vereiste voor een herintroductie van kwaliteitsvolle restaarde op het veld/bij de telers.

Nieuwsgolf september 2018

Bijvangst beschermen in een gemengde visserij?

Nu de Europese aanlandplicht een feit is, stelt zich de vraag hoe bijvangstsoorten in een gemengde visserij goed kunnen worden beschermd. Het nieuwe EU-project PROBYFISH onderzoekt welke beheermaatregelen die vraag kunnen helpen beantwoorden.

Nieuwsgolf september 2018

Hoogwaardige oliën van lokale teelt bieden kansen in de biogebaseerde economie

Verwerkers, handelaars en onderzoekers met interesse in oliehoudende gewassen kwamen deze zomer voor het eerst samen voor een inspiratiesessie. Deze sessie kaderde in het grensoverschrijdende project ‘Growing a green future’, dat nieuwe ketens wil opzetten voor de biogebaseerde economie.

Nieuwsgolf juni 2018

Een nieuw teeltsysteem voor bio volleveldsgroenten

De partners van SUREVEG gaan op zoek naar nieuwe, gediversifieerde en intensieve teeltsystemen voor biologische volleveldsgroenten. Deze worden ontwikkeld met oog op meer biodiversiteit en efficiënter gebruik van hulpbronnen. De focus ligt op strokenteelt en op het gebruik van plantaardige reststromen als bodemverbeteraar en als meststof.

Pagina 10 van 79Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste