Nieuwsoverzicht

Huidige artikelen | Categories | Zoek

Nieuwsgolf mei 2019

Op zoek naar de juiste mix: duurzame substraten voor de sierteelt

In het Vlaio-LA project BI-O-PTIMAL-at-WORK maakt ILVO samen met KU Leuven en PCS de komende vier jaar werk van duurzame substraten voor diverse sierteeltgewassen. Doel is om de juiste witveenvervangers, bodemverbeterende middelen en geschikte gunstige micro-organismen te vinden.

Nieuwsgolf mei 2019

FABulous Farmers tilt landbouw niveau hoger

Het Europese project FABulous Farmers – FAB staat voor Functionele AgroBiodiversiteit - stimuleert landbouwers om de natuur op een slimme manier in te schakelen in hun bedrijfsvoering. Het project loopt in vijf landen en telt 12 pilootgebieden.

Nieuwsgolf mei 2019

Naar een optimale speenvoedersamenstelling voor biologische biggen

Waarom eten biologische biggen - ondanks hun hogere speenleeftijd - minder goed rond het spenen? En hoe kunnen we biologisch speenvoeder formuleren en produceren die beter door de biggen worden opgenomen, rekening houdend met de nutriëntenbehoeften van de biologische biggen en binnen een bepaalde prijsvork? ILVO, Varkensloket, biologische varkenshouders, Universiteit Gent, CCBT, Bioforum en Molens Dedobbeleer buigen zich over deze vragen, binnen de operationele groep BioBIG.

Nieuwsgolf april 2019

Jong geleerd is oud gedaan: kort na of zelfs voor de geboorte methaanuitstoot bijsturen?

Aangezien de methaanproductie van volwassen herkauwers vooral in de pens plaatsvindt, zou een bijsturing hierin de uitstoot van het broeikasgas methaan kunnen verlagen. Sieglinde Debruyne (ILVO, UGent) onderzocht in haar doctoraat of voedingssupplementen bij jonge herkauwers hun latere methaanuitstoot of productie konden beïnvloeden. De geteste voedersupplementen leverden echter niet de verwachte reductie van de methaanuitstoot, maar er werden wel andere effecten opgemeten bij de onderzochte runderen en geiten.

Nieuwsgolf april 2019

Hepatitis E virus opsporen in levensmiddelen: hoe groot is het risico voor de voedselketen?

ILVO, Sciensano en de universiteiten van Antwerpen en Luik gaan op zoek naar alternatieve moleculaire methoden voor de bepaling van infectieus Hepatitis E virus in levensmiddelen. Momenteel is er namelijk een gebrek aan methoden die toelaten om HEV besmette voedingsproducten te identificeren en het risico ervan voor de volksgezondheid aan te tonen.

Pagina 1 van 76Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste