Pers en media

Nieuwtje - dinsdag 27 november 2018

Proficiat aan onze tech partner AVR CONNECT...

... voor award “ICT/Digital Projects of the Year 2018”
AVR is een familiebedrijf van machinebouwers uit Roeselare. Zij winnen de prijs voor het sensorensysteem in machines om aardappelen te oogsten. ILVO en het innovatief bedrijfsnetwerk werken samen met AVR in het kader van deze ontwikkeling.


Het bedrijf AVR coördineert het ICT-AGRI project Data Ecosystem Product Line samen met het Turkse GEOSYS GIS Ltd. en ILVO. Het project AVR CONNECT werd ontwikkeld binnen ICT-AGRI en wordt gefinancierd door VLAIO. Via het project wordt sensortechnologie ingebouwd in AVR landbouwmachine om veldgegevens te verzamelen over onder andere bodemgesteldheid en aardappelgrootte. Die data worden verzonden naar het Microsoft Azure platform van AVR. Op die manier kunnen landbouwers hun gegevens delen met stakeholders. In een volgende stap zullen Smart Analytics worden toegepast, en zullen landbouwers data-onderbouwde bedrijfsbeslissingen kunnen nemen met het oog op een optimaal groeiproces en grotere opbrengsten.

DATA NEWS, die de reward uitreikt verwoordt het zo: “AVR CONNECT is innovatief, zowel in technologische toepassing als in business aanpak. Het is een technologisch innovatieproject dat echte meerwaarde zal creëren dankzij slim gebruik van digitale technologie. Technologische innovatie is belangrijk, en het heeft een duidelijke impact op bedrijfsvoering.”