Pers en media

ILVO persbericht - donderdag 13 september 2018

ILVO exposeert FOOD en AGROTECHNISCHE INNOVATIES op technologiebeurs SUPERNOVA – Festival van de toekomst

Weekend van 29 en 30 september 2018, het Eilandje in Antwerpen
Ontdek tussen de thema’s mobiliteit, werken, mode, gezondheid, sport… ook het thema VOEDING (van akker tot bord!).

ILVO is drie keer aanwezig. Met twee typische Food Pilot demonstraties, waar machinebouwers, labomensen en voedingsspecialisten elkaar versterken op weg naar duurzamere voeding. En met één verhaal over het Internet of Things dat de hele voedingsproductieketen gaat veranderen.

  • Ontdek hoe ILVO in zijn zuivellaboratorium met de nieuwste detective techniek de diersoort(en) opspoort die de melk leverden voor jouw mozzarella.
  • Leer welke ongekende rijkdom er schuilt in ons Vlaams fruit. Welke antioxidanten vind je in welke appelsoorten, en vooral, hoeveel daarvan komt er na het persen nog in jouw sapje terecht?
  • Klim in de 4.0 tractor en dito spuitmachine. In combinatie met een drone zien en beslissen zij op welke halve vierkante meter er hoeveel product gespoten moet worden. Een inspirerende case waarin big data en smart farming de landbouwer preciezer en spaarzamer doet werken. Doe maar eens een gok hoeveel milieuwinsten dit ‘slimme boeren’ kan opleveren.

SupernovaMeer info over SUPERNOVA:

Praktisch

Op het Eilandje in Antwerpen zijn er 16 locaties waaronder tijdelijke paviljoenen en constructies zoals bv. een drijvende dome op het dok voor het MAS en een tijdelijke panoramische brug. In totaal tonen meer dan 200 bedrijven en kennisinstellingen hun nieuwste ontwikkelingen.

Contact

Karen Verstraete, communicatie Food Pilot, karen.verstraete@ilvo.vlaanderen.be, 09 272 30 15