Agenda

06/11/2018

Trefdag pluimveehouders

De Provincie West-Vlaanderen organiseert op 6 november 2018 in Gits een trefdag voor pluimveehouders. De trefdag is bedoeld voor houders van braadkippen, legkippen en voor bedrijven gespecialiseerd in opfok en vermeerdering. Voor hen is de trefdag gratis. Klinkende namen uit de sector belichten actuele thema’s. Mis deze afspraak niet!

lees meer ...

14/11/2018

BICEpS Colloquium: pre-registration and call for presentations

The colloquium offers the Belgian ICES community an opportunity to share and improve its scientific contribution to ICES.

lees meer ...

29/11/2018

Werelddag van de Stedenbouw

Tijdens de Werelddag worden in primeur de resultaten van een VITO-onderzoek over de graad van verspreide bebouwing in Vlaanderen en de daaraan verbonden maatschappelijke kosten en baten voorgesteld. Die inzichten zien we vervolgens als vertrekpunt om samen met enkele sprekers en deelnemers op zoek te gaan naar antwoorden om urban sprawl in Vlaanderen te keren. Kernversterking is zonder meer prioriteit nummer 1 en gaat hand in hand met de transformatie van de versnipperde bebouwing.
lees meer ...

20/11/2018

Cursus rundveevoeding (3 dagen: 20/11, 27/11 en 4/12)

Deze cursus wordt op maat van de actieve melk- en vleesveehouders ingericht. Wij geven absolute voorrang aan veehouders tegenover erfbetreders. De cursus gaat door op drie verschillende dagen bij Inagro in Rumbeke-Beitem. Er zijn specifieke luiken voorzien voor melkvee en vleesvee. De plaatsen zijn beperkt. Aarzel dus niet om in te schrijven.
lees meer ...

07/12/2018

Studiedag LED-belichting in de tuinbouw

Ken je de diverse mogelijkheden van leds in de tuinbouw al? Led kan gebruikt worden in de serre als bijbelichting, zowel boven als tussen het gewas, maar ook als stuurlicht. Eveneens zijn toepassingen in een meerlagensysteem mogelijk.
Op initiatief van het Agentschap Innoveren & Ondernemen gaan we tijdens deze studiedag na wat led-licht doet met de plant en in welke mate deze energiezuinige vorm van belichting economisch verantwoord is. In een interactieve kennisbeurs worden onderzoek, expertise en praktische tools voorgesteld. Zowel sierteelt, groenteteelt als aardbeienteelt komen hierbij aan bod. Aansluitend volgt een netwerkreceptie waarbij je op de demostanden kan kennismaken met producenten van leds.
lees meer ...

Pagina 2 van 3Eerste   Vorige   1  [2]  3  Volgende   Laatste